Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Αιώνια” σύγκρουση στο ΣΕΦ με άρωμα NBA!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Αιώνια” σύγκρουση στο ΣΕΦ με άρωμα NBA!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 2, newsit.gr) τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Μαγνητίζει η “μάχη” των πάγκων με… άρωμα NBA μεταξύ του Ντέιβιντ Μπλατ και του Ρικ Πιτίνο.

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τρίτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ υποδέχεται το σύνολο του Ρικ Πιτίνο στο ΣΕΦ, για την 16η αγωνιστική της Euroleague, με το αποτέλεσμα του αγώνα να είναι καθοριστικό για τη συνέχεια των “αιωνίων” στη διοργάνωση.

Ύστερα από δύο ήττες από τους “πράσινους”, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη, προκειμένου να ανέβει στο 10-6, να ξεφύγει περισσότερο από τον “αιώνιο” αντίπαλο του στην κατάταξη και να διατηρηθεί σε τροχιά τετράδας. Τρίτη ήττα από το “τριφύλλι” μέσα σε λίγους μήνες, θα φέρει προβληματισμό στον “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός (7-8) έχει τη ψυχολογία στα ύψη, μετά την αποχώρηση του Τσάβι Πασκουάλ και τον ερχομό του Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός έχει κάνει το 2/2 στον πάγκο του “τριφυλλιού” και θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι “αιωνίων”. Ενδεχόμενο “διπλό” θα βάλει τους πρωταθλητές για τα καλά και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης ή ακόμη και της διεκδίκησης της πέμπτης θέσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντείβιντ Μπλατ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Γιάνις Τίμα και Δημήτρη Αγραβάνη.  Ο Λετονός φόργουορντ ταλαιπωρείται εδώ και μια εβδομάδα από μια κάκωση συνδέσμων σε δύο δάχτυλα και δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ ο Έλληνας ψηλός μόλις προχθές μπήκε σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

Ο Ρικ Πιτίνο υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Νίκου Παππά, έστω κι αν βγήκε χθες το μεσημέρι από το νοσοκομείο μετά από τριήμερο νοσηλεία με αμυγδαλίτιδα και πυρετό, ωστόσο πολύ δύσκολα θα έχει στη διάθεση του τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση που τον ταλαιπωρεί.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Σλοβένος Μίλαν Νέντοβιτς.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις