Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός: “Πέταξαν” για Μόσχα οι Πειραιώτες! Βεζένκοφ: “Πρέπει να ανακάμψουμε” [pics]

Ολυμπιακός: “Πέταξαν” για Μόσχα οι Πειραιώτες! Βεζένκοφ: “Πρέπει να ανακάμψουμε” [pics]
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 5η αγωνιστική της Euroleague και “πέταξε” για Μόσχα, με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να τονίζει τη σημασία των δύο συνεχόμενων αγώνων που έχει για πρώτη φορά φέτος μπροστά της η ομάδα του.

Με τον Ολυμπιακό να μην αγωνίζεται φέτος στη Basket League, τα παιχνίδια της Euroleague είναι τα μόνο για αυτόν στη σεζόν και έτσι… διαβολοβδομάδα που ξεκινάει ίσως του επιτρέψει να βρει ρυθμό.

Από την άλλη, οι νίκες και οι ήττες διαρκούν περισσότερο έτσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την αναχώρηση για τη Μόσχα και το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

Οι δηλώσεις του Βεζένκοφ

Για το τι λείπει από τον Ολυμπιακό: «Μας έλειψε η σκληράδα στο προηγούμενο παιχνίδι, μας πήραν 20 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά αυτό πλέον ανήκει στην ιστορία. Έχουμε να αντιμετωπίσει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ειδικά στην έδρα της παίζει πάρα πολύ καλά, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική και τις οδηγίες του προπονητή και να έχουμε μια διάρκεια 40 λεπτών για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».

Για το γεγονός ότι δεν έχει παιχνίδια στην Ελλάδα και πως ανακάμπτει μέσω των προπονήσεων: «Το ξέραμε αυτό πριν την έναρξη της σεζόν. Οι νίκες και οι ήττες διαρκούν πιο πολύ. Είναι καλό ότι πρόκειται για διπλή αγωνιστική, είναι σημαντικό για εμάς. Προερχόμαστε από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανακάμψουμε, αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Για τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει πολύ καλά στην έδρα της, έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες. Να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ που μας έλειψαν κόντρα στην Μπασκόνια. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στην επίθεση, να παίξουμε απελευθερωμένα. Ελπίζω από την Τετάρτη και μετά να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, να παίξουμε καλύτερα».

Για τα χαμένα ριμπάουντ: «Σε πολλές περιπτώσεις το θέμα των ριμπάουντ είναι το ποιος το θέλει πιο πολύ και το ποιος βγάζει μεγαλύτερη σκληράδα. Παίζει ρόλο και η αθλητικότητα. Μας έλειψαν όλα κόντρα στην Μπασκόνια. Τα 20 επιθετικά ριμπάουντ είναι πάρα πολλά. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ αθλητικούς παίκτες, που μπαίνουν σε κάθε φάση και… πολεμάνε. Οπότε, πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να πάμε και στο επιθετικό. Είναι θέμα θέλησης το επιθετικό, ειδικά το επιθετικό. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε την ΤΣΣΚΑ».

Η αναχώρηση του Ολυμπιακού

https://twitter.com/olympiacosbc/status/1188837882070536194

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις