Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Συμεωνίδης: “Για όλα φταίει ο Βασιλακόπουλος και η ΚΕΔ!”

Ολυμπιακός – Συμεωνίδης: “Για όλα φταίει ο Βασιλακόπουλος και η ΚΕΔ!”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στέλιος Συμεωνίδης, πήρε θέση για όσα έγιναν στα ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, υποστηρίζοντας ότι οι ορισμοί των διαιτητών ήταν σωστοί.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης υπερασπίστηκε την ΚΕΔ και την Ομοσπονδία, τονίζοντας στον ΣπορFM ότι ο χαμένος στα ντέρμπι ρίχνει πάντα τις ευθύνες σε αυτούς και υποστηρίζοντας ότι επί προεδρίας του και οι δύο ομάδες πήραν τίτλους.

Οι δηλώσεις Συμεωνίδη

Για τα παράπονα για την ΚΕΔ και τους ορισμούς των ημιτελικών: «Εσείς λέτε ότι κάναμε διαφορετικούς ορισμούς; Κάναμε τους ίδιους. Ο Αναστόπουλος και ο Μάνος είναι διεθνείς, όπως ο Πουρσανίδης και ο Κορομηλάς. Και μετά βάλαμε και έναν διαιτητή που δεν είναι διεθνής, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία. Να σας πω ότι πέρυσι στον τελικό του πρωταθλήματος έπαιξαν Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος. Βάλαμε τους δύο από τους τρεις στο ίδιο παιχνίδι. Έπρεπε να διαφυλάξουμε το άλλο παιχνίδι, που ήταν εξίσου σημαντικό».

Για τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού: «Σας το εξηγώ, αλλά δεν θέλετε να το καταλάβετε. Βάλαμε τους 2/3. Ποιους να βάζαμε; Ακούστε να δείτε… Αν βάζαμε άλλους θα είχαν παράπονα ότι δεν θα βάλαμε τους καλύτερους. Αν βάζαμε πιο μικρούς, θα έλεγαν γιατί δεν βάζουμε πιο μεγάλους».

Για τα σχόλια του Γιώργου Βασιλειάδη: «Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα εκτός από την ομοσπονδία, η οποία ορίζει αυτή την ΚΕΔ. Ο κύριος Βασιλειάδης και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να αλλάξει μόνο έναν νόμο. Εμείς είμαστε ένα όργανο. Η πολιτεία έκανε αυτόν τον νόμο. Η ομοσπονδία ορίζει την ΚΕΔ. Όρισε αυτά τα άτομα είτε είναι αρεστά είτε όχι. Η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης ορίζει την κεντρική επιτροπή διαιτησίας. Αν θέλει ο καθένας να πει οτιδήποτε… Μπορεί μόνο να αλλάξει έναν νόμο ο Υφυπουργός. Η διαιτησία ανήκει στην ΕΟΚ. Ούτε στον ΕΣΑΚΕ, ούτε στις ομάδες, ούτε πουθενά».

Για το αν φύγει ο Ολυμπιακός από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Θα το δουν άλλα όργανα. Τα πράγματα έτσι έχουν, από εκεί οριζόμαστε. Όσοι μιλούν για επαγγελματική διαιτησία και θέλουν να περάσουν κάτι άλλο… Δεν υπάρχει επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα, αλλά αμειβόμενη διαιτησία και πολύ σωστά. Για να γίνει επαγγελματική, πρέπει να συμφωνήσει η ΕΟΚ».

Για την ΚΕΔ και τα χρόνια του σε αυτήν: «Έχει σημασία πόσα χρόνια είμαι στην ΚΕΔ; Είμαι 17-18 χρόνια. Είναι πάρα πολλά. Θα ήθελα να ρωτήσω. Υπάρχει εμπιστοσύνη; Γίνεται καλά και σωστά η δουλειά; Αν δεν γίνεται σωστά, δεν πειράζει. Ποτέ όταν διαχειρίζεσαι ανθρώπινο δυναμικό δεν κάνεις λάθη. Μόνο τα κομπιούτερ δεν κάνουν λάθη. Τα λάθη αυτά δεν μπορούμε να τα βλέπουμε πράσινα ή κόκκινα. Είμαι τόσα πολλά χρόνια. Πολλές ομάδες πήραν πρωταθλήματα. Διαφορετικές ομάδες διακρίθηκαν, ανέβηκαν και κατέβηκαν. Λέτε 18 χρόνια να υπάρχει κάτι υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας; Τώρα βλέπουμε το τελευταίο σκαλοπάτι. Δεν εξηγούμε γιατί θα πρέπει να φύγει κάποιος. Η ΚΕΔ δεν διαχειρίζεται μόνο το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αλλά τα εθνικά πρωταθλήματα όλης της Ελλάδας».

Για τους Σχινά, Γκόντα, Πουρσανίδη, Κορομηλά: «Ο Σχινάς είναι διεθνής. Ο Γκόντας ήταν. Ο Σχινάς έχει δικαστική διαμάχη με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Υπάρχει ντιρεκτίβα να μην ορίζεται κάποιος μέχρι να τελεσιδικήσει η διαμάχη. Ποιος είπε ότι δεν ορίζονται ο Πουρσανίδης και ο Κορομηλάς; Ποιος έπαιξε στον Α’ Γύρο; Να με έχετε φίλο, γιατί σας λέω πάντα την αλήθεια.

Για τον γιο του και τους ορισμούς του στα ματς του Προμηθέα: «Δεν είναι 100% έτσι τα πράγματα. Δεν έχει επαγγελματική συνεργασία. Ο άλλος αδελφός του έχει. Ακούστε να δείτε… Δεν ντρέπομαι, ούτε φοβάμαι. Έδωσα συνέντευξη γι’ αυτό το θέμα. Αν θέλετε να το συζητήσουμε και πάλι. Ο ένας γιος μου είχε ένα μαγαζί με άλλους δύο ανθρώπους. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει μια τέτοια δουλειά; Δεν ακούσατε τι είπα; Δεν έχει σχέση ο ένας γιος με τον άλλον. Να τα χωρίσουμε; Αν πιστεύετε ότι υπάρχει τιμιότητα ή δεν υπάρχει… Λυπάμαι, αλλά κάνετε λάθος. Ντρέπομαι που μου το λέτε αυτό. Δεν μπορεί και να είσαι και να μην είσαι έντιμος. Ή είσαι τίμιος ή δεν είσαι. Αυτά τα παραμύθια με τη γυναίκα του Καίσαρα… Αν είσαι τίμιος κάνεις ό,τι θέλεις. Μας ακούει κόσμος, μπορεί να μην ξέρει αυτά που λέτε. Πέρυσι τον Ιούνιο τα εξήγησα όλα. Έπαψαν όλοι να το συζητούν από τότε. Λυπάμαι που τα συζητάμε πάλι τα ίδια. Από τότε δεν ορίστηκε ξανά. Αν και δεν έχει καμία μα καμία σχέση».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει τρία πρωταθλήματα επί προεδρίας του: «Σας είπα, πολλοί πήραν πρωταθλήματα, ανέβηκαν και έπεσαν. Αλλά το στίγμα μένει. Λένε πως η διαιτησία, ο Βασιλακόπουλος και η ΚΕΔ φταίνε για όλα. Αν έρθουν άλλα πρόσωπα, δεν θα πουν τα ίδια; Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Έχουμε κερδίσει μόνο την αγάπη του κόσμου».

Για το αν είναι 5μελης η επιτροπή της ΚΕΔ: «Βέβαια. Όσοι λένε κάτι άλλο είναι ανενημέρωτοι. Η επιτροπή ορίζεται κάθε τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που βγαίνει καινούργια διοίκηση στην ομοσπονδία. Μπορούν τότε οι διαιτητές να κάνουν έφεση επί του αποτελέσματος. Πετάξατε τα καρφάκια σας από αυτούς που σας στέλνουν τα μηνύματα. Δεν έχω ούτε διάθεση ούτε λόγο να δικαιολογηθώ».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις