Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις, Γιασικεβίτσιους: “Να μας σεβαστούν οι διαιτητές”

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις, Γιασικεβίτσιους: “Να μας σεβαστούν οι διαιτητές”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Ζαλγκίρις αντιμετωπίζει αύριο (18/4) τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της Euroleague. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε ξανά για τη διαιτησία, πριν την έναρξη των αγώνων.

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αναφέρθηκε στη διαιτησία κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας για την Αθήνα.

«Οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι να μας δείξουν το σεβασμό που δικαιούμαστε. Θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50», τόνισε ο “Σάρας”, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε τρεις φορές σε πέντε μέρες. Κάναμε ουσιαστικά δύο προπονήσεις και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να πάμε να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε να παίξουμε με καρδιά και μυαλό», πρόσθεσε.

Όσο για την επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη στη δράση, είπε: «Ο Πρίντεζης είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, αλλά το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με αυτοθυσία. Δεν περιμένω να γίνει μια όμορφη σειρά. Δεν πιστεύω πως μπορείς να αποκλείσεις τον Ολυμπιακό παίζοντας όμορφα. Θα είναι μια πολύ σκληρή σειρά που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες».

Για την έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του σε σχέση με τον Ολυμπιακό, είπε: «Μπορεί να μην έχουμε πολλή εμπειρία από play offs, αλλά αρκετοί από τους παίκτες μας έχουν αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες και σε δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κρίνει ένα ζευγάρι και ελπίζω να μην είναι καθοριστική».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις