Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Οι όμιλοι και οι διασταυρώσεις!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Οι όμιλοι και οι διασταυρώσεις!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 κάνει τζάμπολ σήμερα (31/8), με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο, λόγω της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας, η οποία με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα προσπαθήσει να διακριθεί. Ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά και ο δρόμος της “γαλανόλευκης”.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 ξεκινάει σήμερα (31/8) και θα μας προσφέρει συγκινήσεις μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν και θα γίνουν οι τελικοί, με την ελπίδα ότι η Εθνική Ελλάδας θα βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για ένα μετάλλιο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 θα γίνει σε οκτώ πόλεις (Πεκίνο, Γουχάν, Γκουαντζόου, Φοσάν, Σαγκάη, Ναντζίνγκ, Σεντζέν, Ντονγκουάν), με 32 ομάδες να συμμετέχουν και να δημιουργούν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Οι όμιλοι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Πεκίνο): Ακτή Ελεφαντοστού, Πολωνία, Βενεζουέλα, Κίνα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Γουχάν): Ρωσία, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Νιγηρία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Γκουαντζόου): Ισπανία, Ιράν, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ (Φοσάν): Αγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία, Σερβία

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ (Σαγκάη): Τουρκία, Τσεχία, ΗΠΑ, Ιαπωνία

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ (Ναντζίνγκ): Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο

Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ (Σεντζέν): Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία

Η’ ΟΜΙΛΟΣ (Ντονγκουάν): Καναδάς, Σενεγάλη, Λιθουανία, Αυστραλία

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν στους “16”. Η φάση των “16” δεν είναι νοκ άουτ. Θα δημιουργηθούν τέσσερις νέοι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, όπου θα διασταυρωθούν ο Α’ με τον Β’ όμιλο, ο Γ’ με τον Δ’, ο Ε’ με τον ΣΤ’ και ο Ζ’ με τον Η’.

Την ίδια ώρα, θα διεξάγονται και αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 με τις τρίτες και τις τέταρτες ομάδες κάθε ομίλου της πρώτης φάσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στη φάση των “16” μεταφέρονται όλα τα αποτελέσματα των ομάδων στην Α’ Φάση. Τι σημαίνει αυτό; Η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει να κάνει το 3/3 κόντρα σε Μαυροβούνιο, Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία για να μπει με πλεονέκτημα στη δεύτερη φάση, όπου θα διασταυρωθεί με τον όμιλο ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία. Φαβορί για να περάσουν είναι οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι.

Από τους νέους ομίλους στους “16”, προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αν τερματίσει δεύτερη πίσω από τις ΗΠΑ (σ.σ. πράγμα πολύ πιθανό), τότε θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του ομίλου, στον οποίο θα βρίσκονται Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία ή Καναδάς και Λιθουανία. Αυτό το παιχνίδι θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τα ημιτελικά θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου και οι τελικοί (μεγάλος και μικρός) στις 15 Σεπτεμβρίου.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις