Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα! Ο Καλάθης κι οι… υπόλοιποι

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα! Ο Καλάθης κι οι… υπόλοιποι
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, παραμένοντας για δεύτερη σερί σεζόν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Το “τριφύλλι” στρέφει πλέον την προσοχή του στον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, με την επόμενη μέρα να βρίσκει τους “πράσινους” με αρκετά ανοιχτά μέτωπα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τη χρονιά, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, αφήνοντας τον Ολυμπιακό χωρίς τίτλο για δεύτερη σεζόν.

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν είναι, πάντως, εύκολα, με τους “πράσινους” να έχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα, μιας και τα περισσότερα συμβόλαια παικτών ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες.

Συμβόλαιο για τη νέα σεζόν έχουν οι Τζέιμς Γκιστ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Λούκας Λεκαβίτσιους και Γιώργος Καλαϊτζάκης και φυσικά ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα του με τον Παναθηναϊκό και χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης.

Χωρίς συμβόλαιο μένουν οι Νικ Καλάθης, Ματ Λοτζέσκι, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Νίκος Παππάς, Ζακ Όγκαστ, ενώ οι “πράσινοι” έχουν οψιόν ανανέωσης με τους Ίαν Βουγιούκα, Κένι Γκέιμπριελ και Μάρκους Ντένμον.

Πρώτα ο Καλάθης και μετά οι υπόλοιποι

Προτεραιότητα του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη διατήρηση του ηγέτη του στο ρόστερ της ομάδας. Ο Νικ Καλάθης ήταν το “Α” και το “Ω” του “τριφυλλιού”, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναμένεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον κρατήσει στην ομάδα.

Ο Έλληνας γκαρντ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του κι οι πόρτες του NBA δεν αποκλείεται να ανοίξουν για τον 29χρονο άσο. Στο “πράσινο” στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Καλάθης θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τα επόμενα χρόνια με το “τριφύλλι” στο στήθος.

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Οι Τζέιμς Γκιστ, Ντίνος Μήτογλου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Λούκας Λεκαβίτσιους και Γιώργος Καλαϊτζάκης έχουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ένας εξ’ αυτών δεν είναι και τόσο σίγουρος για τη νέα σεζόν. Ο λόγος για τον Λιθουανό γκαρντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά στους “πράσινους” κι υπάρχει σκέψη για αντικατάσταση του.

Οι “πράσινοι” έχουν οψιόν με τους Μάρκους Ντένμον, Ίαν Βουγιούκα και Κένι Γκάμπριελ, με το “τριφύλλι” να αναμένεται να κρατήσει στην ομάδα τους δύο πρώτους, οι οποίοι έδωσαν λύσεις μέσα στη χρόνια κι έχουν κερδίσει την εκτίμηση των ανθρώπων του συλλόγου με τον επαγγελματισμό τους. Όσον αφορά τον Αμερικανό φόργουορντ, δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Ελεύθεροι μένουν οι Νίκος Παππάς, Ματ Λοτζέσκι, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Ζακ Όγκαστ. Ο πρώτος, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον πέμπτο τελικό, αναμένεται να παραμείνει στην ομάδα, μιας κι είναι Έλληνας, βρίσκεται σε καλή ηλικία, αγαπάει την ομάδα και μπορεί να προσφέρει λύσεις.

Λοτζέσκι και Ρίβερς είναι στο 50-50, οι Σίνγκλετον (έχει δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Euroleague με πρώτη και καλύτερη αυτή τη Φενέρμπαχτσε) κι Όγκαστ είναι φευγάτοι, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει δεθεί με τη ομάδα, ωστόσο προτεραιότητα του είναι ένα καλό συμβόλαιο με υψηλές υποδοχές και διάρκειας παραπάνω από ένα χρόνο.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις