Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Γιαννακόπουλος: “Θα βρεθεί λύση με την Euroleague, αν…”

Παναθηναϊκός – Γιαννακόπουλος: “Θα βρεθεί λύση με την Euroleague, αν…”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Ο ισχυρός άνδρας του “τριφυλλιού” αναφέρθηκε, φυσικά, στην κόντρα του με την Euroleague, επισημαίνοντας ότι είναι δυνατό να βρεθεί λύση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3, αναφέρθηκε στη διαμάχη του με την Euroleague και τον Μπερτομέου. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι πρέπει να “σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά” του, ωστόσο υποστήριξε ότι είναι δυνατό να βρεθεί λύση.

Όσα δήλωσε ο Γιαννακόπουλος για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Για το που βρίσκεται η κόντρα του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα: “Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό. Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας”.

Για το εάν έχει κάνει λάθη στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με την Ευρωλίγκα: “Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Κάνω πολλά λάθη, αλλά στο τέλος θέλω το πρόσημο να είναι θετικό”.

Για το ποιο θα είναι το κόστος για τον Παναθηναϊκό εάν αποχωρήσει από τη διοργάνωση: “Μεγάλο το κόστος οικονομικά αν φύγουμε από την Ευρωλίγκα, αλλά και γενικά. Πάνω απ’ όλα όμως είναι αξιοπρέπειά μας και ο σεβασμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Το θέμα είναι να αλλάξει η δράση και τότε θα αλλάξει και η αντίδραση”.

Για το τι πρέπει να γίνει: “Το ζητούμενο είναι να καταλάβει η Ευρωλίγκα έχει κάνει λάθη και μπορούν να διορθωθούν. Έχει σφάλει, να μην είναι τόσο δικτατορική. Με διάλογο όλα μπορούν να λυθούν”.

Για το εάν το γεγονός ότι μπορεί να διοργανωθεί στην Αθήνα το Final 4 του 2019 θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην απόφασή του: “Υπάρχει διάθεση για Final-4 στην Αθήνα το 2019. Είναι βέβαια μια ακριβή διοργάνωση βέβαια. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα”.

Για το ποια είναι τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν: “Οικονομικά και διαιτητικά λύνονται τα θέματα. Είναι ύψιστης σημασίας τα οικογενειακά θέματα. Πρέπει να πάρουν πίσω και άδικα πρόστιμα. Δεν είχα διάθεση για αντιπαράθεση με την Ευρωλίγκα. Προσπάθησα να προστατέψω την οικογένειά μου. Να τραβηχτούν πίσω οι ποινές σε μένα και θα κάνω και εγώ πίσω”.

Για το πως είδε το Final 4 του Basketball Champions League: “Χάρηκα πολύ με την ΑΕΚ. Το πανηγύρισα λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ”.

Για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος: “Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος”.

Για την πρόβλεψη του σχετικά με το Final 4 της Ευρωλίγκας: “Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Ο Σαρούνας θα έχει τεράστιο μέλλον. Εξαιρετικός προπονητής και ο Ιτούδης. Πολυνίκης η Ρεάλ, ελπίζω να το πάρει ο καλύτερος”.

Για το τι πιστεύει ότι δεν πήγε καλά στη σειρά με τη Ρεάλ: “Έπρεπε να πάρουμε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρέαλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο Final-4 και πιστεύω ότι θα το παίρναμε”.

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει από το εξωτερικό: “Είμαι φανατικός Γιουβέντους από μικρός”.

Για το εάν θα κρατήσει τον Τζέιμς επειδή είναι και εκείνος με τη Γιουβέντους: “Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη, ήταν ο Καπόνο. Έκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή”.

Για το εάν θα υπάρξει θέμα Πασκουάλ εάν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει το πρωτάθλημα: “Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις