Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για τον “τριπλό” Καλάθη! – videos

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για τον “τριπλό” Καλάθη! – videos
ΦΩΤΟ intime

Ο Νικ Καλάθης έγραψε ιστορία στη Euroleague πετυχαίνοντας ένα “μυθικό” triple double κόντρα στη Μπουντούτσνοστ, το οποίο και πανηγυρίστηκε σαν… δεύτερη πρόκριση στο ΟΑΚΑ, με όλο το γήπεδο να αποθεώνει το αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την “χρυσή” πρόκριση κόντρα στη Μπουντούτσνοστ, αφού κατέληξε τελικά 6ος στην κατάταξη της Euroleague, αλλά τα πάντα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, εξαιτίας της ανεπανάληπτης βραδιάς του Νικ Καλάθη.

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού οδήγησε την ομάδα του στα πλέι οφ, όντας εξαιρετικός από την αρχή του αγώνα, αλλά ταυτόχρονα πέτυχε και δύο εντυπωσιακά προσωπικά ρεκόρ στο ματς.

Το πρώτο εξ αυτών φυσικά, ήταν το triple double, με τον Έλληνα γκαρντ να γίνεται μόλις ο δεύτερος στη Euroleague που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά τον Νίκολα Βούισιτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, το μακρινό 2005 και το 2006.

Ο Καλάθης μπήκε έτσι μαζί με τον Κροάτη σε μία σπάνια λίστα, καθώς είχε 11 πόντους, 12 ριμπάουντ, 18 ασίστ και 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κάνοντας έτσι και νέο προσωπικό ρεκόρ στις πάσες σε ένα ματς.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1113889540513640449

Το “μυθικό” επίτευγμα του αρχηγού του Παναθηναϊκού μάλιστα, έγινε λόγος αποθέωσης από του φίλους του Τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ, με όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του, τόσο κατά την επίτευξη του ρεκόρ, όσο και στην αποχώρησή του από το παρκέ δύο λεπτά πριν το τέλος.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1113895486346362880

 

 

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις