Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: “Μάτ-ωσε” για την πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ – videos

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: “Μάτ-ωσε” για την πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε “σκούρα” για τρία δεκάλεπτα κόντρα στη Μακάμπι στην πρεμιέρα της Euroleague στο ΟΑΚΑ, βελτιώνοντας όμως την άμυνά του στο 4ο δεκάλεπτο και με τους Λοτζέσκι και Τόμας να βάζουν μεγάλα σουτ στο τέλος, πήρε τη νίκη με 89-84.

Βελτιώνοντας την εικόνα του στην άμυνα, στην 4η περίοδο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να “λυγίσει” στο τέλος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που με ένα σόου του Γουίλμπεκιν “πάλεψε” το ματς μέχρι τέλους. Το τελικό 89-84 έδωσε έτσι την πρώτη νίκη του Τριφυλλιού στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague.

Οι “πράσινοι” δεν βρήκαν ποτέ λύση κόντρα στον Αμερικανό πρώην παίκτη της ΑΕΚ και της Νταρουσάφακα, ο οποίος είχε 24 πόντους και 8 ασίστ, όμως βρίσκοντας διαρκώς λύσεις στην επίθεση, με τον Καλάθη να μοιράζει 14 ασίστ και τον Λοτζέσκι να φθάνει τους 20 πόντους με μεγάλη ευστοχία, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να επικρατήσει στο ΟΑΚΑ. Παίκτης “κλειδί” ο Αντετοκούνμπο με 10 πόντους, 2 κλεψίματα και πολύ πάθος σε άμυνα και επίθεση.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, με πεντάδα Καλάθη, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Γκιστ, αφού έβαζε τα… πάντα στην επίθεση, “πιέζοντας” αρκετά στην άμυνα και “τρέχοντας” το γήπεδο, για να φέρει το σκορ στο 13-2, με σόου Καλάθη και Λάνγκφορντ, αφού ο πρώτος είχε 6 ασίστ και ο δεύτερος 9 πόντους. Κάπου εκεί όμως, “χαλάρωσε” κάπως στην άμυνα και με τον Γουίλμπεκιν να παίρνει “φωτιά”, η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο 26-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην παίζουν άμυνα και το ματς πήγαινε καλάθι-καλάθι “εκτοξεύοντας” το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα. Με τον Καλάθη και τον Γκιστ στον πάγκο όμως, οι Ισραηλινοί πέρασαν μπροστά στο σκορ ακόμη και με +4, για να επιστρέψουν και οι δύο παίκτες, άρον άρον στο γήπεδο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 47-46 χάρη σε ένα τρίποντο του αρχηγού του Τριφυλλιού στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ίδια ήταν η εικόνα και στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα ξέσπασμα στο ματς με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούνμπο! Ένα τρίποντο του Έλληνα φόργουορντ και τρεις καλές προσωπικές του άμυνες έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 57-54 και ένα κάρφωμά του στο 59-55. Η άμυνα δεν έβρισκε όμως “απάντηση” και στον Γουίλμπεκιν, ο οποίος είχε σε αυτό το διάστημα 18 πόντους και 7 ασίστ, οδηγώντας τη Μακάμπι στο 64-67. Εκεί ανέλαβε ρόλο και πάλι ο Νικ Καλάθης, ο οποίος με κλεψίματα στην άμυνα και διαδοχικές ασίστ στην επίθεση, έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, για το 70-67 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο να βρίσκουν σκορ από όλους τους παίκτες, σε αντίθεση όμως με τη Μακάμπι, η οποία άρχισε πλέον να δυσκολεύεται, με τον Γουίλμπεκιν να δείχνει πια κουρασμένος. Με τον Λάσμε να βγάζει μερικές καλές άμυνες και τον Παππά να “μπαίνει” στο ματς στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε λοιπόν να ανεβάσει τη διαφορά στο 82-71 και ουσιαστικά να “σφραγίσει” τη νίκη.

Οι Ισραηλινοί δεν τα παράτησαν πάντως και μείωσαν σε 82-77 για να έρθει ένα τρίποντο του Λοτζέσκι και ένα γκολ-φάουλ του Παπαπέτρου να βάλει τέλος στο ματς. Το τελικό 89-82, χάρισε έτσι το ροζ φύλλο του αγώνα στον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα της Euroleague.

Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 9, Λάνγκφορντ 13, Λάσμε 8, Παπαπέτρου 4, Παππάς 6, Γκιστ 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 20 (6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Καλάθης 8 (14 ασίστ), Αντετοκούνμπο 10, Μήτογλου 6.
Μακάμπι (Σπάχια): Γουίλμπεκιν 24 (3/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 8 ασίστ), Ο’Μπράιαντ 4, Καλοϊάρο 11 (7 ριμπάουντ), Ρολ 15 (6/8 δίποντα), Κέιν 7, Τάιους 5, ΝτιΜπαρτολομέο 2, Μπλακ 14 (6/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ζούσμαν 2.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις