Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-58: Συνεχίζεται η “αυτοκρατορία” του Παύλου! [vids, pics]

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-58: Συνεχίζεται η “αυτοκρατορία” του Παύλου! [vids, pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Κοντά σε έναν ακόμα τίτλο ο Παναθηναϊκός
– Επικράτησε με 73-58 του Ολυμπιακού
– Έκανε εύκολα το 2-1 στη σειρά με νίκη αφιερωμένη στον Παύλο Γιαννακόπουλο
– Ανατριχίλα στο ΟΑΚΑ με συνθήματα για τον εμβληματικό ηγέτη του Τριφυλλιού
– Κορυφαίοι Καλάθης, Ρίβερς και Τζέιμς

Την ημέρα του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απότισαν φόρο τιμής στις κερκίδες και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στον αγωνιστικό χώρο, “συντρίβοντας” τον Ολυμπιακό με 73-58, στον τρίτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και με ένα “ξέσπασμα” στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έδωσαν και πανηγυρικό τόνο στο ΟΑΚΑ, για μία νίκη που είναι σίγουρα αφιερωμένη στον εμβληματικό ηγέτη του Τριφυλλιού.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Πασκουάλ, οι Καλάθης (13 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ), Ρίβερς (15 πόντους, 4 ριμπάουντ) και Τζέιμς (14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), το “πάλεψαν” για τους Πειραιώτες οι δύο αρχηγοί του, Σπανούλης και Πρίντεζης με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ βοήθησε στην αρχή και ο Μακλίν, που έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στο τέλος.

Το μεγάλο ενδιαφέρον πάντως επικεντρώθηκε στις κερκίδες, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αποχαιρέτησαν με συνθήματα και πανό, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωής, έχοντας μετατρέψει την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, σε μία από την κορυφαίες της Ευρώπης.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και δεν άργησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, αφού με ένα γρήγορο 10-0 σερί, έκανε το 8-9 των πρώτων λεπτών, 18-9, πριν μαζέψει τη διαφορά ο Ολυμπιακός στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 19-15. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους “ερυθρόλευκους” να “χτυπάνε” μέσα στη ρακέτα του Τριφυλλιού και να δημιουργούν αρκετά προβλήματα, με τον Τζαμέλ Μακλίν να είναι εξαιρετικός στην επίθεση. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ισοφάρισε μάλιστα και σε 20-20, αλλά ο οι “πράσινοι” αντέδρασαν γρήγορα με “αιχμή του δόρατος”, τον Κέι Σι Ρίβερς.

Ο μόνιμος “εκτελεστής” των Πειραιωτών, φάνηκε να βρίσκει ρυθμό για πρώτη φορά στους φετινούς τελικούς, κάτι που ήταν αρκετό για να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που δοκίμασε όλους τους παίκτες του από την αρχή, παίρνοντας και αρκετή βοήθεια από τον πάγκο. Το σκορ στο ημίχρονο “έκλεισε” έτσι με τη διαφορά στο +10, χάρη και σε ένα τρομερό buzzer beater τρίποντο του Νικ Καλάθη για το 38-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, έχοντας ως κορυφαίους του παίκτες τους δύο αρχηγούς του, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα και τις πολλές άστοχες βολές του Παναθηναϊκού, μείωσαν στους 7 πόντους και σε 48-41, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο σημείο αυτό όμως, με τον Τζέιμς να παίρνει και αυτός το… όπλο του και να “πυροβολεί” από παντού, το Τριφύλλι κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +12 για το 54-42. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους “πράσινους” να μετατρέπουν σε “πάρτι” τον τρίτο τελικό, “εκτοξεύοντας” τη διαφορά και στο +19. Το τελικό 73-58, αντιπροσωπεύει και την εικόνα των δύο ομάδων, ειδικά στο τέλος, αν και ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα καλύτερος σε ολόκληρο τον τρίτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League.

Η ομάδα του Τσάβι πασκουάλ έχει κάνει έτσι το 2-1 στη σειρά και χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, με τον Ισπανό κόουτς στον πάγκο. Από την πλευρά τους οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν το τελευταίο τους “χαρτί” την Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα σε 34:15), Ρίβερς 15 (2/6 τρίποντα), Γκιστ 5, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 13 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα σε 29:11), Τζέιμς 14 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παππάς, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 5 (1), Όγκαστ, Αντετοκούνμπο 7.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (4/8 τρίποντα, 6 ασίστ, 5 λάθη), Μιλουτίνοβ 8 (10 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 9, Μπράουν 3, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ 5 (1).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις