Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Μπλατ: “Πρόκειται ίσως για το καλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη”

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Μπλατ: “Πρόκειται ίσως για το καλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τη χαρά του που θα δώσει το “παρών” σ’ ένα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ, σε δηλώσεις του για την αυριανή (9/11) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

«Έχω λάβει μέρος σε πολλά ματς στο παρελθόν και γνωρίζω καλά τη μεγάλη παράδοση και ποιότητα αυτών των ομάδων. Τώρα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο ίσως πιο φημισμένο ντέρμπι όλης της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει και μου αρέσει πολύ. Ανυπομονώ.

Δεν είναι το πρώτο μου ντέρμπι, έχω λάβει μέρος σε πολλά ανάλογα παιχνίδια. Θα είμαι προετοιμασμένος να κάνω τη δουλειά μου όπως πάντα, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι σε αυτό που κάνω πάντα.

Είναι διπλή η χαρά για το μπάσκετ στον κόσμο του αθλήματος, όταν έχουμε όχι μόνο ένα μεγάλο ματς Ευρωλίγκας, αλλά και ένα τέτοιο ντέρμπι. Είναι ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό ματς, μια παραδοσιακή κόντρα και ελπίζω ότι το παιχνίδι αυτό θα σταθεί στο ύψος των αναμετρήσεων του παρελθόντος για τις δύο ομάδες”, τόνισε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Γιάνις Στρέλνιεκς: «Ποιος είπε ότι δεν παίζει αύριο; Θα δούμε αύριο, όταν θα κάνουμε προπόνηση το πρωί».

Για το κλειδί για τη νίκη: «Ποτέ δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Θα πρέπει να παίξουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για να έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη. Ατομικά, αλλά κυρίως επιθετικά. Θα πρέπει να είμαστε και στα 40 λεπτά έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα μακριά από το ΣΕΦ: «Δεν θεωρώ πως απαραίτητα ισχύει αυτό. Ούτε θεωρώ πως η πίεση μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Είχαμε δυστυχώς ένα κακό ματς στην έδρα μας, ενώ έχουμε παίξει αρκετά καλά σε όλα τα γήπεδα».

Για το χρόνο συμμετοχής του Κιθ Λάνγκφορντ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί: «Ξέρω καλά τον Κιθ, είχαμε μια καλή συνεργασία. Είναι ένας παίκτης που σέβομαι. Αν θα παίξει λιγότερο θα είναι καλό για μας, αλλά δεν περιμένω πως αυτό θα γίνει απαραίτητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να α αντιμετωπίσουμε την ποιότητα του Κιθ και των άλλων παικτών του Παναθηναϊκού, γιατί έχουν ρόστερ ποιότητας, όπως κι εμείς».

Για την προσφορά των νέων παικτών της ομάδας: «Οι νέοι μας παίκτες έχουν καλή παρουσία στην πρώτη τους σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ξέραμε πως θα θέλουν λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στο επίπεδο και είμαι ικανοποιημένος με όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα».

Μάντζαρης: “Ο Μπλατ έχει μπει στο πετσί του ρόλου”

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησαν στη Media Day οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νάιτζελ-Ουίλιαμς Γκος.

Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε: “Ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είτε σε Ελλάδα είτε σε Ευρώπη, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Εμείς κοιτάμε να είμαστε αυτοί που πρέπει για να κερδίσουμε και έτσι αύριο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε μία σημαντική νίκη βαθμολογικά και ψυχολογικά, μία νίκη που βοηθάει σε όλους τους τομείς.

Είναι διαφορετικές φιλοσοφίες. Κλειδί θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ. Έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα, έχουμε δείξει καλό πρόσωπο στην Euroleague με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι. Έτσι θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια γιατί είμαστε καινούρια ομάδα, θέλουμε τον χρόνο μας.

Θέλουμε ο καθένας να δώσει τον καλύτερο εαυτό μας. Πιστεύω όλοι ξέρουν τι σημαίνει το παιχνίδι. Και ο κόουτς έχει μπει στο “πετσί του ρόλου”. Έχει εξηγήσει σε όλους την σημασία και τι ιστορία υπάρχει πίσω από τις ομάδες. Όλοι ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Θα χαιρετήσω τον Ιωάννη γιατί έχω να τον δω καιρό αλλά ο καθένας θα κοιτάξει το καλύτερο για την ομάδα του. Στα εκτός έδρας ματς παίζουμε καλύτερα από τα εντός. Πρέπει να το κοιτάξουμε. Ίσως ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Πρέπει η έδρα με τον κόσμο να είναι το όπλο μας”.

Ο Αμερικανός γκαρντ πρόσθεσε: “Σίγουρα θα είναι εχθρικό περιβάλλον, ο αγώνας είναι sold out. Είμαι τυχερός, γιατί πέρυσι στη Σερβία έπαιξα στο Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας, οπότε έχω λίγη εμπειρία από τέτοια ντέρμπι. Είναι φυσικά άλλο επίπεδο αυτό το παιχνίδι, είναι σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Το θέμα είναι πως όσοι βρίσκονται στο παρκέ θα πρέπει να κάνουν καλά τα μικρά πράγματα καλά. Να πάρουμε τα ριμπάουντ, να προστατεύσουμε την μπάλα και να πάρουμε τη νίκη.

Κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα έχει εξαιρετικούς γκαρντ. Και στην ΤΣΣΚΑ την περασμένη εβδομάδα αντιμετωπίσαμε κάποιους από τους κορυφαίους. Ο Καλάθης είναι ένας από αυτούς. Είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίσεις. Πραγματικά ανυπομονώ!

Κάθε παιχνίδι νιώθω πιο άνετα. Πέρυσι έπαιξα στο EuroCup και σε μόλις εννέα αγώνες. Φέτος παίζω στην Ευρωλίγκα κάθε εβδομάδα. Ήξερα πως θα είναι πρόκληση. Νιώθω πιο άνετα παιχνίδι με παιχνίδι και ένιωσα καλύτερα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Είναι η αυτοπεποίθηση που έχω, ο τρόπος που έπαιζα, γι’ αυτό με έφεραν εδώ. Βλέπω πολλά βίντεο, μιλάω με τους προπονητές. Προσπαθώ κάθε εβδομάδα να προσθέτω πράγματα και να γίνομαι καλύτερος”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις