Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα ξεκάθαρα προβλήματα και η “διαβολοβδομάδα”

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα ξεκάθαρα προβλήματα και η “διαβολοβδομάδα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και απέκτησε… ψυχολογικό μαξιλαράκι ενόψει του “αιώνιου” αντιπάλου του στην Α1. Το δεύτερο ντέρμπι των δυο “μεγάλων” του ελληνικού μπάσκετ εμφάνισε για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που έχουν και που “δικαιολογούν” την πορεία που έχουν στην Euroleague

Η δεύτερη “μάχη” Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μέσα σε λίγες ημέρες ήρθε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις δυο ομάδες στην Euroleague και έβγαλε -πάλι- αρκετά ερωτήματα για το ρόστερ των ομάδων.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: “Τρελός” Παππάς “καθάρισε” τους Πειραιώτες!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι μέσα στην έδρα του, αλλά -πέρα από τον Νίκο Παππά  (24π., 3ρ. & 2ασ. με 4/8 τριπ. σε 20′)- δεν ικανοποίησε, κάτι που φάνηκε και από την μπηχτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το πέρας του ματς στο ΟΑΚΑ.

Τα άσχημα ποσοστά των “πρασίνων”στις ελεύθερες βολές (κόντρα στον Ολυμπιακό είχαν 10/22) έχουν γίνει πλέον συνήθεια, η εικόνα ήταν χειρότερη στο ποσοστό από το τρίποντο (7/26 με τους “ερυθρόλευκους), ενώ παρατηρείται και πρόβλημα μέσα στη ρακέτα, αφού Γκιστ και Λάσμε δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (ειδικά ο Γκαμπονέζος).

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Πασκουάλ: “Παίξαμε καλύτερα από την διαφορά των 9 πόντων”

Το ΟΑΚΑ έδωσε την… ενέργεια που χρειάζονταν οι παίκτες του Πασκουάλ, για να τα πάνε πολύ καλά στην άμυνα, ενώ τα μόλις 4 λάθη έπαιξαν το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός πάντως βρίσκεται στο 4-3 στην Euroleague μετά από 7 αγωνιστικές και πολύ κοντά στο να βγει από την οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα (αυτή τη στιγμή είναι 7ος).

Η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε και στο δεύτερο φετινό ντέρμπι “αιωνίων” και στην Euroleague βρίσκεται εκτός οκτάδας (10ς με 3-4 ρεκόρ). Η άμυνα των “ερυθρόλευκων” δεν τα πήγε καλά, με την απουσία του Τουπάν να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Την ίδια ώρα, ο εκνευρισμός που έδειξαν Σπανούλης και Μιλουτίνοφ στα “σφυρίγματα” των διαιτητών έκανε τους Πειραιώτες να “υπολειτουργήσουν”.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Σπανούλης σε Παππά: “Βούλωσέ το μη σε φτύσω στο πρόσωπο”!

Ο ΛεΝτέι τα πήγε εξαιρετικά στην επίθεση (20π. & 3ρ. με 7/8 σουτ), αλλά στην άμυνα δεν κατάφερε να προκαλέσει το… φόβο μέσα στη ρακέτα και να περιορίσει τις αντίπαλες προσπάθειες. Όσον αφορά τον Πρίντεζη, ο αυξημένος χρόνος συμμετοχής που έχει στα απανωτά παιχνίδια της ομάδας του Μπλατ, δείχνει να τον έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό.

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Ο Καλάθης όταν είχε έρθει στην Ελλάδα πόσο έπαιζε;”

Ο Νάϊτζελ Ουίλιαμς-Γκος δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα στις υποχρεώσεις της ερυθρόλευκης φανέλας, παρά τα καλά στοιχεία που έχει δείξει κι έτσι δεν μπορεί να προσφέρει την αναμενόμενη βοήθεια που θα ήθελε ο -πολύ καλά μπλοκαρισμένος- Σπανούλης. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση στα γκαρντ και ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει “ανάψει” το.. σχετικό “πράσινο φως” για να γίνει κάποια κίνηση. Μια περίπτωση που απασχολεί έντονα είναι αυτή του 25χρονου Τζόρνταν Λόιντ των Τορόντο Ράπτορς.

Η “διαβολοβδομάδα” που μπήκαμε βάζει το “τριφύλλι” να υποδεχθεί την Τετάρτη την Μπαρτσελόνα και να παίξει την Παρασκευή στην Βιτόρια. Όσον αφορά τους “ερυθρόλευκους”, παίζουν την Τρίτη στο Μόναχο με την Μπάγερν και την Παρασκευή φιλοξενούν τη Ρεάλ. Οι ημέρες αυτές μπορεί να βάλουν για τα.. καλά τις δυο ελληνικές ομάδες σε πορεία Final 4 ή απλά να τις ρίξουν σε μια μεγάλη περίοδο κρίσης.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις