Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πράσινο» αφεντικό! «Ερυθρόλευκη» κατάρρευση

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πράσινο» αφεντικό! «Ερυθρόλευκη» κατάρρευση

Ο Παναθηναϊκός πήρε και αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακός, τον οποίο νίκησε 68-61 στο ΟΑΚΑ! Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από τον πάγκο και οι «ερυθρόλευκοι» με εμφανές πρόβλημα στην επίθεση και πολλά λάθη έδειξαν ότι θα έχουν δύσκολη ευρωπαϊκή εβδομάδα αν δεν συνέλθουν άμεσα.

Το live του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στο αήττητό του στο πρωτάθλημα (14Χ14) αυξάνοντας σε 5-0 το σερί που έχει «οικοδομήσει» από πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ως συνήθως, απέναντι στον Ολυπιακό, ο Κέι Σι Ρίβερς έδειξε τον καλύτερο του εαυτό (16π.), ενώ καταλυτικός ήταν και ο Λούκας Λεκαβίτσιους (12π.), τη στιγμή που Νικ Καλάθης ήταν… απενεργοποιημένος από την αντίπαλη άμυνα.

Κομβικός ήταν ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, ο οποίος έδωσε αέρα 8 πόντων στο 34΄ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη (61-53). O Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού στο μάτι.

Από τον Ολυμπιακό, που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, βασιζόμενος στα επιθετικά ριμπάουντ και τους ηγέτες του (Πρίντεζης, Σπανούλης), αλλά έμεινε από δυνάμεις στον… επίλογο, ξεχώρισε ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας ξεκάθαρο προσανατολισμό και τους Σπανούλη και Πρίντεζη σε ρόλο ηγέτη, ξανά έπειτα από καιρό και σαφώς πολύ καλύτερη άμυνα…

Ο δε «κάπτεν» συμπλήρωσε πάνω από 12 λεπτά σερί μέσα στο παρκέ και οι Πειραιώτες αρχικά με τρίποντο του V-Span έφτασε στο 3-11.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο με βολές και μείωσε σε 9-18 για πρώτη φορά με καλάθι του Σίνγκλετον ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαψε να παίζει τόσο ανορθόδοξα, ο δε Πασκουάλ ήταν εξαιρετικά ανήσυχος στον πάγκο, δείχνοντας ότι παρόλο που ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος για την ομάδα του τον «έκαιγε» η νίκη και πολύ περισσότερο τα λάθη. Οι «πράσινοι» έλαβαν σε αυτό το διάστημα σημαντική βοήθεια από τον Βουγιούκα και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με -2 (30-32).

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σημαντικό λάθος στο πρώτο ημίχρονο και το βρήκε μπροστά του στη συνέχεια. Δεν άνοιξε τη διαφορά αρκετά, παρόλο που μπορούσε και είχε τον έλεγχο του αγώνα, σε αυτό το διάστημα με τους Πρίντεζη και Σπανούλη στις επάλξεις.

Ο… άσφαιρος Ρίβερς πρόσφερε τις λύσεις και άνοιξε το δρόμο στον Παναθηναϊκό να περάσει μπροστά (36-35), ενώ οι Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν ήταν επί της ουσίας παροπλισμένοι με τα τέσσερα φάουλ που είχαν χρεωθεί. Ο δε πρώτος μάλλον δεν είχε πολλή όρεξη για μπάσκετ απόψε ή τέλος πάντων ήταν σε εξαιρετικά κακή μέρα. Ο Καλάθης, παραδόξως παρέμενε άφαντος στο πολύ κακό παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Μολαταύτα, η «απουσία» του δεν στοίχισε στο «τριφύλλι» που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 50-48.

Ο Πασκουάλ έκανε τη… μαγκιά κι έβαλε στο παιχνίδι τον 21χρονο Μήτογλου, ο οποίος τον δικαίωσε με την παρουσία του. Ο Βουγιούκας κρατούσε καλά και στο τελείωμα του ντέρμπι και ήταν εκπληκτικός ο Λεκαβίτσιους. Ο πράσινος πάγκος έκανε ξεκάθαρα τη διαφορά σε αυτό το ματς. Ο δε Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα και λάθος επιλογές. Η μικρή αντίδραση του Πρίντεζη στο τέλος δεν βοήθησε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 68-61.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Ντένμον, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 1, Καλάθης 9, Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 16 (2), Παππάς 5, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 12 (2), Μήτογλου 7 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13 (12ριμπ.), Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 5, ΜακΛίν, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Γουίλτζερ (1), Τόμπσον 2.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις