Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Πέταξε” για Κάουνας! Βόβορας: “Να μην επηρεαστούμε από την επιθετική άμυνα”

Παναθηναϊκός: “Πέταξε” για Κάουνας! Βόβορας: “Να μην επηρεαστούμε από την επιθετική άμυνα”
ΦΩΤΟ intime

Για το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας μίλησαν ο υπηρεσιακός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, αλλά και ο Τζέικομπ Γουάιλι, κατά την αναχώρηση του Τριφυλλιού για τη Λιθουανία.

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε από την Ελλάδα για το Κάουνας, όπου αύριο Τρίτη (18/11) θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις για την 9η αγωνιστική της Euroleague, με τον Γιώργο Βόβαρα να είναι ο πρώτος προπονητής μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο νεαρός Έλληνας τεχνικός σχολίασε την κατάσταση στην ομάδα, το παιχνίδι με τους Λιθουανούς, αλλά και την… υγεία του Φριντέτ, ο οποίος και αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στην αγωνιστική δράση.

Οι δηλώσεις του Βόβορα

«Προερχόμαστε από δυο πολύ κακές ήττες. Στο παιχνίδι του Σαββάτου θέλαμε να δείξουμε μια αντίδραση σαν ομάδα, να αλλάξει και η ψυχολογία των παιδιών. Γνωρίζουμε πως πάμε σε μια δύσκολη έδρα, η Ζάλγκιρις έρχεται από δυο ήττες και αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Ξέρουμε πως στην έδρα της θα βγάλει ενέργεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστικές ελπίδες για τη νίκη, θα πρέπει να ελέγξουμε τόσο το ρυθμό όσο και τα ριμπάουντ. Θεωρώ πως αυτοί οι δυο τομείς θα κρίνουν το παιχνίδι».

Για το τι έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό: «Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Έχουμε χάσει αρκετά ματς στις λεπτομέρειες. Η εικόνα μας αλλά και βαθμολογία μας, θα ήταν εντελώς διαφορετική αν είχαμε πάρει τα ματς που χάσαμε στον πόντο. Πρέπει στην έδρα της Ζάλγκιρις, να είσαι για 40 λεπτά απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα. Αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο που έχουμε φτιάξει, τότε θεωρώ πως μπορούμε να φύγουμε με τη νίκη».

Για τα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών: «Δεν παρουσιαστήκαμε όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Μετά από μια κακή ήττα όπως με την Άλμπα και με όλα όσα έγιναν μετά, πιστεύω πως θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί χρειαζόμαστε νίκες. Έχουμε κάνει ήττες εκτός προγράμματος και πρέπει να πετύχουμε μεγάλες νίκες σε δύσκολες έδρες».

Για την κατάσταση του Φριντέτ: «Έκανε μια καλή προπόνηση, δεν είχε ενοχλήσεις και θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Γουάιλι: “Να παίξουμε για τον Βόβορα”

Από την πλευρά του, ο Τζέικομπ Γουάιλι τόνισε τα εξής: «Παίξαμε εντός έδρας στα προηγούμενα τρία ματς και τώρα είναι ώρα να παίξουμε μακριά από το σπίτι ματς προσπαθώντας να πάρουμε τη νίκη». Για την αλλαγή προπονητή είπε: «Όλοι μας νιώσαμε έκπληξη με το timing της αποχώρησής του, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο. Ήταν ήδη assistant coach της ομάδας και θέλουμε να παίξουμε και γι’ αυτόν πλέον». Τέλος, για τη συνεχεία τόνισε ότι: «Δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απλά πράγματα, να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο και να το εκτελέσουμε».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις