Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Είπα στους παίκτες ότι ο Φρεντέτ είναι κοντός!”

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Είπα στους παίκτες ότι ο Φρεντέτ είναι κοντός!”
ΦΩΤΟ intime

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν φανερά ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπασκόνια και αποθέωσε τους παίκτες του, εξηγώντας το σκεπτικό του γύρω από τη χρησιμοποίηση του Φρεντέτ, αλλά και όσα είπε στους υπόλοιπους παίκτες για αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός “διέλυσε” τη Μπασκόνια με MVP τον Τζίμερ Φρεντέτ, στον οποίο στάθηκε και ο Ρικ Πιτίνο, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: Σόου Καλάθη και Φρεντέτ στην πρώτη του Πιτίνο! – videos

Ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε ότι ζήτησε από τους συμπαίκτες του να τον καλύπτουν στην άμυνα λόγω του μικρού του ύψους και τόνισε ότι αν είχε 10 πόντους παραπάνω θα έπαιζε βασικός στο NBA.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

Πρώτα απ’ όλα, πέρσι η χρονιά ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τη φετινή. Όλοι ξέρετε τι σκέφτομαι. Πέρσι, όταν βγάζαμε τον Νικ, τον Ιωάννη και τον ΝτεΣον, φοβόμουν ότι έπεφτε η ένταση και η ποιότητα. Φέτος, είναι διαφορετικά. Μου έδωσαν πολλά πράγματα τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο. Αυτό στο οποίο εστίασα τις τελευταίες 48 ώρες είναι πως αν μείνεις στην επίθεση, είσαι μια μέτρια ομάδα. Όταν κοιτάξεις στην άμυνα, μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Όλοι έδωσαν ό,τι είχαν στην άμυνα.

Πέρσι θυμάμαι που σας έλεγα για τα deflections, μόλις μία φορά καταφέραμε να φτάσουμε τον αριθμό των “35” που θέλω. Απόψε είχαμε 34 με την Μπασκόνια. Ξέρουμε ότι απέναντί μας είχαμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον αιφνιδιασμό. Καταφέραμε να τους χτυπήσουμε σε αυτό. Είχαμε 9/11 αιφνιδιασμούς, εκείνοι είχαν 3/4. Παίξαμε σαν μια γροθιά, ο καθένας πάλευε για τον άλλον. Έχουμε πολλές δυνατότητες, θα γίνουμε πολύ καλύτεροι. Προσωπικά, απολάμβανα πέρσι να κοουτσάρω αυτούς τους παίκτες. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι ενθουσιασμένος που γύρισα για να είμαι ο head coach”.

Για το κίνητρο στους παίκτες: “πριν από το παιχνίδι, είπα στα παιδιά “είστε μια καλή επιθετική ομάδα, η άμυνα όμως είναι αδύναμη. Υπάρχει πρόβλημα στο πώς “σπάνε” τα σκριν, στο πώς αμύνονται στο ριμπάουντ, στο πώς πάνε στα μπλοκ. Χωρίς αυτή, δεν μπορείς να είσαι σπουδαία ομάδα”. Σήμερα το κίνητρο που τους έδωσα ήταν αυτό. Τους είπα ότι θα τους πιέσω πολύ. Αυτό μου έχει ξανασυμβεί, έχω κοουτσάρει ξανά ομάδες με καταπληκτικούς παίκτες. Τους είπα ότι η πίεση είναι προνόμιο, είναι ο καλύτερός σου φίλος. Η πίεση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις περισσότερα στη ζωή σου, για να ξεπεράσεις το ταβάνι σου. Όταν παίζεις με πίεση, έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πίεση είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει κάθε αθλητής”.

Για την απόδοση του Τζίμερ Φρεντέτ: “Ο Τζίμερ είναι ένας σπουδαίος επιθετικός παίκτης, είναι όμως 1,83. Εξήγησα στα παιδιά πως δεν θα τον βγάλω από το παρκέ επειδή είναι 1 και 83. Οι άλλοι τέσσερις θα πρέπει να τον καλύψουν. Με τον Μάνο Παπαδόπουλο μίλησα πολλές φορές για την ομάδα,πριν αποφασίσω τι θα κάνω. Είναι σπουδαία προσθήκη για την ομάδα, όπως ο Γουέσλι Τζόνσον και ο Τζέικομπ Γουάιλι. Έχουμε έναν ιδιοκτήτη, που έλαβε υπόψιν όσα είχα προτείνει. Αν ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν 1,93 μέτρα, δεν θα έπαιζε στον Παναθηναϊκό, αν ο Νικ Καλάθης σούταρε σαν τον Στεφ Κάρι, θα ήταν στο ΝΒΑ. Πολλές φορές βλέπω ότι στο πικ εν ρολ με τον Νικ παίζουν κάτω από το σκριν, αλλά στις προπονήσεις αν τον δείτε, είναι σπουδαίος σουτέρ. Μιλάμε για μεγάλο παίκτη, μπορεί να δει δύο και τρεις επιλογές σε κάθε κατοχή, όταν όλοι προσέχουν μόνο μία. Όταν τον βάζεις λοιπόν δίπλα στον Τζίμερ, έχεις ένα τρομερό δίδυμο. Έχουμε επίσης τον Ταϊρίς Ράις, μια σπουδαία περιφέρεια”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις