Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Πιτίνο για Μπασκόνια και… αντικαπνιστικό νόμο!

Παναθηναϊκός: Πιτίνο για Μπασκόνια και… αντικαπνιστικό νόμο!
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν… απολαυστικός και στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του ως προπονητής του Παναθηναϊκού και σχολίασε και τον αντικαπνιστικό νόμο που εφαρμόζεται πλέον στην Ελλάδα.

Το κάπνισμα στο ΟΑΚΑ ήταν ένα από τα βασικά θέματα που είχε θίξει στην περσινή σεζόν του στον Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο και έτσι δεν γινόταν να μην ρωτηθεί για το νέο αντικαπνιστικό στην Ελλάδα, με τους δημοσιογράφους να του… προτείνουν μάλιστα να γίνει πρωταγωνιστής σε σχετική καμπάνια της κυβέρνησης.

Ο ίδιος μίλησε επίσης και για το παιχνίδι με τη Μπασκόνια που ακολουθεί στο ΟΑΚΑ, επισημαίνοντας την ποιότητα των Βάσκων και ειδικά των Σενγκέλια και Στάουσκας.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

«Η Μπασκόνια είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες επιθετικά στην Εuroleague. Παίζει πολύ με το 4άρι της (Σενγκέλια), που είναι υποψήφιος MVP. Έχει επίσης τον Στάουσκας, που είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν τον Σενγκέλια με βοήθειες κι αυτό του επιτρέπει να βρει τους ελεύθερους συμπαίκτες του».

Για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Έχει αλλάξει και κάτι ακόμα, αφού απαγορεύτηκε το κάπνισμα. Επιτέλους δεν θα πνιγόμαστε στο τέλος των αγώνων. Δεν είμαι αντικαπνιστής, αλλά θέλω οι Έλληνες να έχουν μία μεγάλη ζωή γεμάτη υγεία. Επίσης, να τους μένει φωνή ακόμη και μετά το τέλος των αγώνων (σ.σ. γέλια)».

Για το πώς νιώθει που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ: «Μου έλειψαν οι οπαδοί της ομάδας. Έχω πει ότι μου θυμίζουν αυτούς του Κεντάκι. Ακολουθούν την ομάδα και εκτός έδρας. Το αυριανό παιχνίδι κρύβει παγίδες γιατί προερχόμαστε από δύο νίκες που έχουν φέρει ενθουσιασμό. Εμείς με την ανάλυση των όσων πρέπει να κάνουμε, θα πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες. Μόνο η Μακάμπι κατάφερε να περιορίσει το ταλέντο της Μπασκόνια που είναι σπουδαίο».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις