Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Δεν θα παίξει ο Παππάς με Ολυμπιακό! Ένα ντέρμπι δεν κρίνεται από τους οπαδούς”

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Δεν θα παίξει ο Παππάς με Ολυμπιακό! Ένα ντέρμπι δεν κρίνεται από τους οπαδούς”
Intime.gr

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την απουσία του Νίκου Παππά από το “μεγάλο” ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στα “κλειδιά” που μπορούν να δώσουν τη νίκη στο ντέρμπι “αιωνίων” στο ΣΕΦ.

Να αναφέρουμε ότι ο Ρικ Πιτίνο έχει θέσει τον Νίκο Παππά εκτός των αγωνιστικών του πλάνων, με αποτέλεσμα να τον κρατά εκτός προπόνησης και τη Δευτέρα (02.03.2020). Ο Έλληνας γκαρντ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στην κάμερα της NOVA

Για τις συμβουλές που έδωσε στους παίκτες του ενόψει του ντέρμπι: «Πρέπει να νικήσουμε σε τέσσερα παιχνίδια για να πάμε στα play off. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα από τα δύσκολα βήματα, όπως και αυτά με την Εφές, με την ΤΣΣΚΑ, με την Φενέρ. Δεν μας περιμένει εύκολο έργο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο. Είναι ντέρμπι, κόντρα σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παίζει πολύ καλά. Έπαιξε εξαιρετικά κόντρα στη Μακάμπι, έπρεπε να έχει κερδίσει».

Για το αν πρέπει να κάνει κάτι ιδιαίτερο για αύριο: «Παίξαμε πολύ καλά κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, εκτός από το τέταρτο δεκάλεπτο, που έκανε μια τρομερή ανατροπή. Ο Ταϊρίς Ράις είχε ένα φοβερό παιχνίδι, θα μπορούσε να είχε κερδίσει οποιοσδήποτε. Ξέρουμε ότι και αύριο θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ένα τέτοιο ματς πάντα κρίνεται στις βασικές αρχές του αθλήματος. Ούτε στους οπαδούς, ούτε στο κλίμα. Πάντα κρίνεται στις βασικές αρχές και στην ομάδα που παίζει την καλύτερη άμυνα».

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Μερικές φορές αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε πολύ απλά πράγματα. Πρέπει να βάλεις τα σουτ, ειδικά εκτός έδρας, πρέπει να εκτελέσεις την επίθεση σου αποτελεσματικά. Με τη δική μας ομάδα δύο είναι τα σημεία-κλειδιά όλη τη σεζόν: όταν κρατάμε τα λάθη μας χαμηλά και δεν δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο παίζουμε το καλύτερο μας μπάσκετ. Στο τελευταίο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος κάναμε μόνο ένα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό παίξαμε καλά».

Για τον Νίκο Παππά: «Ο Νίκος Παππάς δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό και με την ΤΣΣΚΑ γιατί έχω επιλέξει 12 άλλους παίκτες. Αυτή είναι η απόφασή μου».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις