Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Ψάχνει “γιατρειά” και… προσανατολισμό

Παναθηναϊκός: Ψάχνει “γιατρειά” και… προσανατολισμό
Intime.gr

Ο Ρικ Πιτίνο ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να δείξουν εικόνα “Σπαρτιατών”, αλλά το “τριφύλλι” θύμισε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας… σκόρπια διαδήλωση!

Την περασμένη σεζόν πρόλαβε την τελευταία στιγμή το… τρένο των πλέι οφ στη Euroleague. Τώρα όμως, ο Παναθηναϊκός δείχνει “άρρωστος” και ικανός να “αυτοκτονήσει” και να πετάξει στα… σκουπίδια το καλό του πρώτο μέρος στη σεζόν.

Το “τριφύλλι” έγραψε το βράδυ της Πέμπτης (05.03.2020) την πιο “μαύρη” σελίδα της ευρωπαϊκής του ιστορίας, με τη βαριά ήττα που γνώρισε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, γεγονός που έκανε τον κόσμο να αποδοκιμάσει.

Click4more: Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Πανωλεθρία στο ΟΑΚΑ! Οι Ρώσοι “διέλυσαν” το Τριφύλλι (videos)

Ο Παναθηναϊκός βγάζει μια “άρρωστη” εικόνα, με παίκτες που δείχνουν τουλάχιστον “χλωμοί” στο παρκέ, σε αντίθεση με αυτό που τους είχε ζητήσει πρόσφατα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (να ματώσουν τη φανέλα). Το “τριφύλλι” μετρά έξι ήττες στις τελευταίες επτά ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός πλέι οφ αν συνεχίσει έτσι.

Το ρόστερ των “πρασίνων” αυτή τη στιγμή δεν παίρνει διόρθωση, είναι από τα πιο ακριβά επί εποχής Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά δείχνει να έχει τρανταχτά προβλήματα. Στο “τριφύλλι” επένδυσαν στην περιφέρεια της ομάδας, αλλά τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά η εικόνα -εδώ και καιρό- είναι κάκιστη. Η άφιξη του Ράουτινς δεν βελτίωσε τίποτα, το μαρκάρισμα γίνεται με τα… μάτια -αν εξαιρέσουμε τον Καλάθη- ενώ πέρα από τον απρόβλεπτο Ράις, το τρίποντο έχει γίνει πλέον μια… πικρή ιστορία, αφού ο Φρεντέτ δεν “τραβάει”.

Παναθηναϊκός: Αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ για τους παίκτες του Πιτίνο!

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα και στους ψηλούς, εκεί όπου μόνο οι Παπαγιάννης και Μήτογλου δείχνουν να το… παλεύουν τις περισσότερες βραδιές, αλλά να μην παίρνουν βοήθεια από τους Αμερικανούς της ομάδας. Η… παλιοσειρά του Παναθηναϊκού, Ίαν Βουγιούκας, βγήκε από τη.. ναφθαλίνη, έδωσε τη “μάχη” του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του μετά τη συντριβή από την ομάδα της Μόσχας.

“Είμαστε “άρρωστοι”. Όπως ήμουν κυριολεκτικά εγώ και ο Παπαγιάννης για δέκα ημέρες άρρωστοι και ακόμα δεν έχουμε συνέλθει, έτσι είναι και μεταφορικά η ομάδα τώρα. Δεν ξέρω ποιό είναι το φάρμακο για να γιατρευτούμε. Παρουσιάζουμε στην προπόνηση ένα καλύτερο πρόσωπο, αλλά αυτό δε “βγαίνει” στα παιχνίδια και στον αγωνιστικό χώρο. Το να χάνεις με 30 πόντους στην έδρα σου από οποιαδήποτε ομάδα είναι ένα πολύ γερό ταρακούνημα. Βέβαια οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ από εμάς. Ωστόσο υπάρχει συνέχεια. Να μην έχουμε κοντινή μνήμη να δουλέψουμε, να γίνουμε πιο σκληροί και αποτελεσματικοί” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ.

Παναθηναϊκός: Ήττα σοκ! Η πιο “βαριά” στην ιστορία του Τριφυλλιού

Ο Ρικ Πιτίνο έχει και το δικό του μερίδιο σε αυτή την κατάσταση, αφού τόσο η ψυχολογία των παικτών, όσο και η διαχείριση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν δείχνει να είναι η ιδανική. Ο Αμερικανός δείχνει φέτος… ντεφορμέ σε αρκετά ματς και θα πρέπει να εμπνεύσει και πάλι τους παίκτες του για να πάρει το 100% τους και να τους κάνει και πάλι να “ακούνε” εντός παρκέ. Παράλληλα,  έχει αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί και το θέμα με τον Νίκο Παππά, τον οποίο και έχει βάλει στην… άκρη.

Ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον να συνέλθει, να… καμουφλάρει τις αδυναμίες του και να τα δώσει όλα για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ της Euroleague. Κυρίως -όμως- πρέπει να δείξει βελτίωση, κάτι που θα καθησυχάσει ακόμα περισσότερο τους φίλους της ομάδας.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις