Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Σύγκριση Καλάθη – Διαμαντίδη! Καλύτερος ο νέος αρχηγός του Τριφυλλιού; – videos

Παναθηναϊκός: Σύγκριση Καλάθη – Διαμαντίδη! Καλύτερος ο νέος αρχηγός του Τριφυλλιού; – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Από την πρώτη ημέρα της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης είναι αναγκασμένος να βρίσκεται στη “σκιά” του Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο και αντικατέστησε στην αρχηγία του Τριφυλλιού. Τι δείχνουν όμως τα στατιστικά στοιχεία των δύο παικτών στη Euroleague.

Η απουσία του Παναθηναϊκού από τα Final 4 της Euroleague και τη διεκδίκηση του τίτλου, έχουν βάλει πολλές φορές στο “στόχαστρο” το νέο αρχηγό του Τριφυλλιού, Νικ Καλάθη, όμως η σύγκρισή τους βάσει των επιδόσεών τους στη Euroleague βγάζει νικητή σε πολλούς τομείς, τον νέο ηγέτη των “πράσινων”.

Το καλοκαίρι του 2015, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος “χρύσωσε” τον Ελληνο-αμερικανό γκαρντ για να αφήσει σε ηλικία 26 ετών το NBA και να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για να διαδεχθεί ίσως τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Έκτοτε η σύγκριση των δύο είναι διαρκής και αναπόφευκτη!

Η άδικη σύγκριση των 2 παικτών

Για τον παίκτη που ανέδειξε ο Ζέλικο Ομπράνοτβιτς βέβαια, ήταν και εξ αρχής… χαμένη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους φίλους της ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παραμένει εδώ και χρόνια, μακριά από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Μέσα στο παρκέ όμως, οι επιδόσεις του Νικ Καλάθη είναι, σε πολλές περιπτώσεις, καλύτερες του Δημήτρη Διαμαντίδη στις αντίστοιχες χρονιές τους, με τη φανέλα του Τριφυλλιού, παρότι μάλιστα, ο πρώτος αγωνίζεται σε πολύ πιο δύσκολα ματς, με βάσει και το νέο σύστημα της Euroleague.

Πιο συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τις -σχεδόν- 4 σεζόν του νυν αρχηγού της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, με τις αντίστοιχες του “3D” στην ίδια ηλικία, τα αποτελέσματα είναι… απρόσμενα.

Οι μέσοι όροι του Καλάθη

Με την 4η σεζόν του να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Καλάθης έχει κατά μέσο όρο, 11,1 πόντους, 7 ασίστ, 3,3 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα για 2,4 λάθη σε 29,09 λεπτά συμμετοχής στη Euroleague, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοργάνωσης. Είναι καλύτερος έτσι του Διαμαντίδη σε πόντους και ασίστ, ενώ έχουν τα ίδια κλεψίματα και υπολείπεται ελάχιστα μόνο στα ριμπάουντ, ενώ είναι και λίγο πιο επιρρεπής στα λάθη.

Οι μέσοι όροι του Διαμαντίδη

Αντίστοιχα πάντως, ο Διαμαντίδης είναι πολύ πιο εύστοχος από τον διάδοχό του στους “πράσινους”, με τα ποσοστά του ειδικά στα τρίποντα και τις βολές να είναι εξαιρετικά και να αναδεικνύουν και την… αχίλλειο πτέρνα του νυν αρχηγού του Τριφυλλιού.

Η “πράσινη” καριέρα των δύο αρχηγών

Όσον αφορά το σύνολο της καριέρας των δύο παικτών, η σύγκριση δεν μπορεί να είναι ακόμη ασφαλής, αφού ο Νικ Καλάθης συνεχίζει να αγωνίζεται και στα 29 του χρόνια, έχει ακόμη αρκετές καλές σεζόν μπροστά του αν συνεχίσει στον Παναθηναϊκό με τον ίδιο ρυθμό. Με αμφότερους πάντως να έχουν αγωνιστεί στη Euroleague μόνο με τη φανέλα του Τριφυλλιού, τα μέχρις στιγμής στοιχεία, δείχνουν μια μεγάλη ισορροπία στις επιδόσεις τους.

Ο Καλάθης έχει 9,2 πόντους, με 5,1 ασίστ, 3,3 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα για 1,9 λάθη, ενώ ο Διαμαντίδης έχει 9 πόντους με 4,5 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα για 2,1 λάθη.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις