Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ: Σαν… τελικός! “Καίγεται” για τη νίκη στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ: Σαν… τελικός! “Καίγεται” για τη νίκη στο ΟΑΚΑ
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θέλει ΜΟΝΟ τη νίκη, προκειμένου να μην δει την προσπάθεια του για συμμετοχή στα πλέι οφ της Euroleague να μπαίνει σε μεγάλο κίνδυνο. Έτοιμος να… προσπεράσει τον Διαμαντίδη ο Καλάθης!

Θα προσπαθήσει να βγάλει… αντίδραση μέσα στο ΟΑΚΑ! Λίγα 24ωρα μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενος την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Παναθηναϊκός “καίγεται” για τη νίκη, προκειμένου να νιώσει και πάλι… άνετα, στην προσπάθεια που κάνει για συμμετοχή στα πλέι οφ. Το “τριφύλλι” παραμένει στην έκτη θέση της Euroleague (14-13) αλλά πλέον νιώθει έντονα την απειλή από τις ομάδες που ακολουθούν.

Για το “διπλό” θα παλέψει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ρεκόρ 18-9), που δίνει τη δική της… μάχη με την Μακάμπι (19-8) για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν υπολογίζει και πάλι στον Νίκο Παππά, που έχει τεθεί εκτός ομάδας. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν υπολογίζει και πάλι στους Γουίλ Κλάιμπερν, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Μιχαήλ Κουλάγκιν. Αμφίβολος είναι ο Ντάνιελ Χάκετ που ταλαιπωρείται από μία κάκωση στον γοφό.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 41 φορές στο παρελθόν, με την ΤΣΣΚΑ να μετρά 21 νίκες έναντι 20 του Παναθηναϊκό, αλλά τους «πράσινους» να υπερέχουν με 10-6 στην έδρα τους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ο Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

Έτοιμος να… προσπεράσει τον Διαμαντίδη ο Καλάθης!

Να αναφέρουμε ότι ο Νικ Καλάθης είναι έτοιμος να πετύχει ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα στη Euroleague. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάζεται μόλις τρεις ασίστ για να ανέβει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας και να ξεπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο “3D” ολοκλήρωσε την καριέρα του με 1255 ασίστ σε 278 αγώνες, ενώ ο Καλάθης έχει 1253 σε 210 ματς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει 1516 ασίστ σε 324 αγώνες.

Η 28η αγωνιστική της Euroleague

Πέμπτη 5 Μαρτίου

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ζαλγκίρις Κάουνας 19:00

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιλερμπάν 22:00

Βαλένθια-Αρμάνι Μιλάνο 22:00

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Χίμκι-Φενέρμπαχτσε 19:00

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 19:30

Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:00

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 22:00

Μπασκόνια-Άλμπα Βερολίνου 22:00

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Euroleague

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός

Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Χίμκι

Εφές – Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Μακάμπι

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις