Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Επιτακτική η νίκη για τους “πράσινους” στην… επιστροφή Πιτίνο!

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Επιτακτική η νίκη για τους “πράσινους” στην… επιστροφή Πιτίνο!
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός υποδέχετα τη Βαλένθια απόψε (8/11, 21:30 NewsIt.gr, Novasports) στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Euroleague με στόχο την τέταρτη νίκη του στη φετινή διοργάνωση.

Μόνο τη νίκη έχει στόχο ο Παναθηναϊκός απόψε κόντρα στην ουραγό της Euroleague Βαλένθια, έτσι ώστε να ανεβάσει το ρεκόρ του στη διοργάνωση αλλά και να φτιάξει ένα μικρό σερί δύο νικών. Επίσης σε μία βραδιά που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ο Ρίκ Πιτίνο, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στο σύλλογο, οι “πράσινοι” δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να πετάξουν στα… σκουπίδια την πολύ μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε αυτές τις ημέρες όλους τους αθλητές του να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των Νικ Καλάθη και Τζέικομπ Ουάιλι. Ο Ουάιλι είχε τραυματιστεί στην προπόνηση της Τρίτης (5/11) -υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική- με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Ο Καλάθης από την άλλη ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αριστερό καρπό και είναι πανέτοιμος να βοηθήσει το “τριφύλλι” στο κρίσιμο ματς με τους Ισπανούς.

Στον αντίποδα η Βαλένθια, που έχει ρεκόρ 1-5 στη διοργάνωση και προέρχεται από την πρώτη της νίκης κόντρα στη Βιλερμπάν την προηγούμενη αγωνιστική αλλά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πολύτιμου Σαμ Βαν Ρόσομ. Από εκεί και πέρα για τις “νυχτερίδες” ο Μαυροβούνιος διεθνής σέντερ Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς αποτελεί σταθερή αξία στη φροντ λάιν της ισπανικής ομάδας, στην περιφέρεια ο Γκιγιέμ Μπίμπες σηκώνει το βάρος στο σκοράρισμα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Τζόρναν Λόιντ, ενώ ο Χάουμε Πονσαρνάου έχει συστήματα που αξιοποιούν τους φόργουορντ Εντούρ και Σαν Εμετέριο.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Όλεγκς Λάτισεβς, Μιλιβόγιο Γιόβτσιτς και Μίλος Κόλιενσιτς.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις