Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 75-56 ΤΕΛΙΚΟ – “Περίπατος” για τους “πράσινους”

Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinisi

Ο Παναθηναϊκός ήταν αισθητά καλύτερος από τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και κέρδισε εύκολα με 75-56, στα πλαίσια της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague. Αυτή ήταν η 18η νίκη του “τριφυλλιού” στη διοργάνωση, η οποία και τον κρατά “ζωντανό” στη διεκδίκηση της 4ης προνομιούχου θέσης, με αυξημένες πιθανότητες μετά και τη νέα ήττα του Ολυμπιακού.

Η Βαλένθια αποδείχθηκε εύκολος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό , με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να κάνει “περίπατο” και να κερδίζει με 75-56 στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Κορυφαίοι για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, ο Νικ Καλάθης με 17 πόντους και 10 ασίστ, αλλά και ο Άντριαν Πέιν με 12 πόντους στην καλύτερή του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος.

Οι “πράσινοι” ανέβηκαν έτσι στο 18-11 και παραμένουν στην 5η θέση, κοιτάζοντας πλέον και παραπάνω. Κι αυτό γιατί μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να κέρδισε με buzzer beater στο Βελιγράδι, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε στη Μάλαγα στην παράταση και έτσι του έδωσε ελπίδες για την 4άδα.

Ο Παναθηναϊκός θέλει πλέον δική του νίκη στο Μιλάνο και ήττα της Ρεάλ από τη Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη ή του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.

Το LIVE του αγώνα

Η Βαλένθια έχει αποκλειστεί οριστικά από την επόμενη φάση της Euroleague, καθώς μετά από 28 αγώνες έχει μόνο 11 νίκες και 17 ήττες. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει ακριβώς το αντίστροφο, με 11 ήττες και 17 νίκες.

Διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός – Βαλένθια, είναι οι Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Παστούσιακ (Πολωνία).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις