Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γουάιλι με Μπαρτσελόνα! Τι είπε ο Πιτίνο

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γουάιλι με Μπαρτσελόνα! Τι είπε ο Πιτίνο
ΦΩΤΟ intime

Ο Τζέικομπ Γουάιλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και έτσι τέθηκε εκτός αγώνα για το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στην 25η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Αμερικανός σέντερ δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω ενός διαστρέμματος και έτσι δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του στο ματς του ΟΑΚΑ.

Αντίθετα κανονικά αναμένεται να βρεθούν στη 12άδα του Τριφυλλιού ο Άντι Ράουτινς και ο Ντεσόν Τόμας, με αμφότερους όμως να έχουν χάσει επίσης προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων.

«Ο Ντεσόν (σ.σ. Τόμας) έχασε δύο προπονήσεις, ο Άντι (σ.σ. Ράουτινς) είχε ένα πρόβλημα. Ο Τζέικομπ Ουάιλι δεν θα παίξει σε αυτό το ματς. Έχουμε προβλήματα, αλλά όλοι έχουν σ’ αυτό το σημείο της σεζόν», σχολίασε επί του θέματος ο Ρικ Πιτίνο.

Οι υπόλοιπες δηλώσεις του Πιτίνο για Μπαρτσελόνα

«Nομίζω ότι αυτή είναι η δυσκολότερη σειρά αγώνων που έχω δει. Κοουτσάρω έδω και πολλά χρόνια. Δεν μου έχει ξανατύχει να δίνουμε τέσσερα εντός έδρας ματς και έξι εκτός απέναντι στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης».

Για τις νίκες που χρειάζεται η ομάδα του για τα πλέι οφ: «Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ. Αν δεν παίζεις καλό μπάσκετ τον Μάρτιο, θα χάσεις στα πλέι οφ. Προφανώς, θέλουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ, αλλά θέλουμε να παίζουμε και καλό μπάσκετ εκείνη την περίοδο για να πάμε στο Final Four. Θέλω να δω μεγάλη βελτίωση, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Δεν έχουμε το βάθος άλλων ομάδων, αλλά οι πρώτοι 6-7 παίκτες μας μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικοι. Πρέπει να πάρουμε ριμπάουντ, να παίξουμε άμυνα, να περιορίσουμε τα ποσοστά των αντιπάλων. Το ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι ένα τεστ. Ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο, να μην υπάρχει άδεια θέση, για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη σειρά αγώνων».

Για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς: «Δεν γνωρίζω πολλά. Γνωρίζω πολύ τον κόουτς της Φενέρμπαχτσε (σ.σ. Ομπράντοβιτς), γιατί ήταν στον Παναθηναϊκό. Ήξερα επίσης τον κόουτς της Μιλάνο (σ.σ. Μεσίνα). Δεν ξέρω πολλά για την ιστορία του κόουτς της Μπαρτσελόνα. Ο Κάιλ Κούριτς, όμως, που ήταν παλιός μου παίκτες λέει τα καλύτερα για εκείνον. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για όλους τους προπονητές της Euroleague, είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον».

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις