Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Υπερασπίστηκε” Παπαγιάννη ο Πιτίνο! Τι είπε για Ντόρσεϊ και Εθνική Ελλάδας

Παναθηναϊκός: “Υπερασπίστηκε” Παπαγιάννη ο Πιτίνο! Τι είπε για Ντόρσεϊ και Εθνική Ελλάδας
ΦΩΤΟ intime

Ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά εξήγησε ότι ο Παπαγιάννης είχε 9 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θεωρώντας πρόβλημα την άμυνα ένας εναντίον ενός. Σχολίασε και την εμφάνιση του Ντόρσεϊ ο Αμερικανός τεχνικός.

Ο Παναθηναϊκός νικήθηκε κατά κράτος στα ριμπάουντ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Ρικ Πιτίνο υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπαγιάννη, όταν ρωτήθηκε αν χρειάζεται μετεγγραφή σέντερ.

Ο Αμερικανός τεχνικός μίλησε και για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και την πιθανή συνύπαρξή τους στην Εθνική Ελλάδας, μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ στο ματς.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

«Δώστε τα εύσημα στην Μακάμπι, έπαιξε πολύ σκληρά και έβαλε δύσκολα σουτ. Παίξαμε σκληρά, αλλά η αδυναμία μας συνεχίζεται: δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Δώσαμε πολλά σουτ. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε έτσι, παρά τα τρία σπουδαία δεκάλεπτα που είχαμε».

Για τον αν χρειάζεται παίκτη στη θέση «5»: «Ο Παπαγιάννης είχε 9 ριμπάουντ, τα καταφέρνει καλά στα τελευταία ματς. Είναι μια αδυναμία μας όλη τη χρονιά. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι στο 1vs1 στην άμυνα. Είμαστε ίδια ομάδα με πέρυσι σε επίπεδο ταλέντου. Πέρυσι κερδίσαμε λόγω πάθους και συγκέντρωσης. Φέτος παίζουμε σκληρά, αλλά δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Όταν ο πόιντ γκαρντ έχει τα περισσότερα ριμπάουντ κατά μέσο όρο, είναι πρόβλημα. Στα πρώτα 24” παίζουμε καλή άμυνα».

Για τον κόσμο της Μακάμπι: «Είναι από τους καλύτερους οπαδούς σε όλο το μπάσκετ. Έχω αντιμετωπίσει το Κεντάκι, το Κάνσας, τους Μπλέιζερς. Οι οπαδοί της Μακάμπι διαβάζουν κάθε σουτ, κάθε απόφαση των διαιτητών. Τους δίνω τα εύσημα».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Μιλήσαμε. Έχει καλό μέγεθος για γκαρντ. Ήταν κάτι θετικό αυτό. Θα δούμε. Το πιο σημαντικό για την Εθνική δεν είναι μόνο το ταλέντο, αλλά το να συγκεντρώσεις όσους θέλουν να κερδίσουν για τη χώρα του. Ο Τάιλερ έχει ελληνικές ρίζες. Θα νιώσει αυτό το πάθος. Δεν είμαι Έλληνας, αλλά νιώθω αυτό το πάθος. Θα το νιώσει και ο Τάιλερ, είμαι σίγουρος».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις