Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ζενίτ: Έκανε το καθήκον του με… σούπερ Τόμας! (video)

Παναθηναϊκός – Ζενίτ: Έκανε το καθήκον του με… σούπερ Τόμας! (video)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός, παρ’ ότι εμφάνισε “αυτοκτονικές” τάσεις κόντρα στη Ζενίτ, επικράτησε με 96-81 στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Euroleague εδραιώνοντας έτσι για τα… καλά στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Σε ένα ματς που ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων αλλά πήγε να εξελιχθεί σε… δράμα, ο Παναθηναϊκός τελικά κατάφερε να κάνει το αυτονόητο επικρατώντας με 96-81 της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Οι “πράσινοι” ανέβασαν έτσι το ρεκόρ τους στο 14-10, αφήνοντας ταυτόχρονα τους Ρώσους στο 7-17, και πλέον μπορούν να νιώθουν ασφαλείς όσον αφορά την πρόκριση στα play offs. Ο Τόμας με 27 πόντους έκανε απίστευτο παιχνίδι και μαζί με τον Ράις που πρόσθεσε άλλους 15, κάλυψαν το Νικ Καλάθη που κινήθηκε σε… ρηχά νερά.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς δείχνοντας πως θα κάνει… περίπατο, αφού κράτησε τη Ζενίτ χωρίς δίποντο για ολόκληρη την πρώτη περίοδο! Οι “πράσινοι” δέχτηκαν τρία τρίποντα και δύο βολές με το σκορ να κλείνει στο 30-11 και τη βραδιά να αναμένεται… γιορτή.

Η Ζενίτ βέβαια είχε αντίθετη άποψη και παρά το γεγονός ότι η επίθεση του Παναθηναϊκού συνέχισε να λειτουργεί σε υψηλά στάνταρ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η άμυνά του έκανε… νερά. Οι Ρώσοι βρήκαν το… κουμπί των “πρασίνων” και “πυροβολούσαν” πίσω από τα 6,75 μ., έχοντας φοβερή ευστοχία ενώ και μέσα στη ρακέτα ο Αγιόν έκανε τεράστια ζημιά, με τον Παπαγιάννη να μην μπορεί να τον μαρκάρει επαρκώς.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι “πράσινοι” να δεχτούν σε 5 λεπτά αγώνα 19 πόντους, ενώ η Ζενίτ πλησίασε στο -2 (42-20) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο δύο ήταν αυτά που κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό. Αφενός η Ζενίτ δεν πήρε τίποτα από το αντιαθλητικό φάουλ που σφυρίχτηκε πάνω στον Αγιόν, αφού ο σέντερ των Ρώσων αστόχησε και στις δύο βολές, ενώ ο Αλμπισί έκανε κακή επιλογή αμέσως μετά. Αφετέρου το τρομερό “buzzer beater”, λίγο μπροστά από κέντρο, του ασταμάτητου απόψε Τόμας, διαμόρφωσε το 46-40 του ημιχρόνου, δίνοντας άλλη ψυχολογία στο “τριφύλλι”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Ζενίτ να μένει κοντά στο σκορ αρχικά, χτυπώντας στη ρακέτα με τον Αγιόν, αλλά ένα “ξέσπασμα” με μπροστάρηδες τους Ράις και Παπαγιάννη στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκός σε διψήφια διαφορά (71-60).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ένα φοβερό show του Ντεσόν Τόμας, ο οποίος έμοιαζε ασταμάτητος ευστοχώντας από παντού, με τους Ρώσους να προσπαθούν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το τελικό 96-81 διαμορφώθηκε έτσι φυσιολογικά και πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί να νιώθει ασφαλής όσον αφορά την οκτάδα και να κοιτάξει αποκλειστικά ψηλότερα.

Παναθηναϊκός (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 27 (3/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη), Ράις 15 (4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ασίστ), Παπαγιάννης 9 (8 ριμπάουντ, 6 λάθη), Ράουτινς 6 (2), Παππάς 4, Τζόνσον 5 (0/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 τάπες), Φρεντέτ 2, Καλάθης 9 (3/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 0/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 λάθη), Γουάιλι 4, Μήτογλου 11 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μπεντίλ 4 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ).

Ζενίτ (Πλάθα): Αλμπισί 7 (2 τρίποντα, 7 ασίστ, 4 λάθη), Πονκρασόφ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Χόλινς 7 (1), Τόμας 10 (1), Μπαλάσοφ, Κοστόφ 4 (5 ασίστ), Πούσκοφ 3 (1), Τρούσκιν 6 (2), Βορόνοφ 5 (1), Ζούμπκοφ 3 (1/4 τρίποντα), Αμπρομάιτις 8 (2), Αγιόν 21 (10/14 δίποντα, 1/4 βολές, 3 ασίστ)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις