Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μορέιρα: “Πρόκληση η ομάδα – Έχω δει σε video τους οπαδούς”

ΠΑΟΚ – Μορέιρα: “Πρόκληση η ομάδα – Έχω δει σε video τους οπαδούς”
ΦΩΤΟ twitter

Ο Γιανίκ Μορέιρα αποτελεί το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο οποίος και ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Ανγκολέζο σέντερ και αυτός με τη σειρά του, μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, αλλά και για όσα πρόλαβε να μάθει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ, έκανε ο αρχηγός της Εθνικής Ανγκόλα, Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Παπαθεοδώρου, αλλά και ότι είδε τους οπαδούς της νέας του ομάδας στο youtube.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μορέιρα για τον ΠΑΟΚ

-Ποιες είναι οι σκέψεις μετά τη συμφωνία σου με τον ΠΑΟΚ;

“Είναι η τρίτη μου χρονιά στην Ευρώπη και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνει ο ΠΑΟΚ. Έχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση και θέλω να τα καταφέρω”.

-Από ποιον πήρες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξεις την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;

“Αρχικά μίλησα με τον εκπρόσωπό μου και στη συνέχεια με τον προπονητή μου, Ηλία Παπαθεοδώρου. Μου είπε τα πάντα για την ομάδα και την πόλη και έτσι η απόφασή μου ήταν εύκολη μετά τη συνομιλία μας. Μου εξήγησε τους στόχους που έχουμε αλλά και το τι περιμένει από μένα στο γήπεδο…”

-Δεν είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής με τον οποίο συνεργάζεσαι, καθώς έχεις δουλέψει μαζί με τον Φώτη Κατσικάρη στην Murcia

“Δεν ήμασταν για μεγάλο διάστημα μαζί, αλλά πρόλαβα να μάθω πολλά από αυτόν. Μου έμαθε να παίζω σκληρά και να δίνω ό,τι έχω σε κάθε παιχνίδι”.

-Νωρίτερα, στο κολέγιο, είχες δουλέψει με έναν θρύλο της προπονητικής, Larry Brown. Έχετε ακόμα επαφές;

“Είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής που είχα! Έχουμε ακόμα επαφή, είμαστε σαν οικογένεια. Μου είπε ότι την επόμενη χρονιά θα είναι στην Ιταλία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτόν, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κάτι σπουδαίο με την Torino”.

-Τι ξέρεις για τον ΠΑΟΚ;

“Δεν ξέρω πολλά, αλλά θέλω να μάθω. Βλέπω βίντεο στο youtube με τον κόσμο και πραγματικά ανυπομονώ να τους γνωρίσω από κοντά”.

-Την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται στο Basketball Champions League

“Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι απέναντι σε καλές ομάδες σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Ξέρω ότι η ομάδα μας έχει στόχους και θα είμαι εκεί για να τους πετύχουμε”.

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου στο γήπεδο;

“Δυσκολεύομαι να περιγράψω τον εαυτό μου… Σίγουρα μου αρέσει να παίζω γρήγορα, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι είναι να παίζουμε καλά ως ομάδα!”

-Είσαι πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της Εθνικής ομάδας της χώρας σου στην προσπάθειά της να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Θα τα καταφέρετε;

“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είμαι 27 χρονών και είμαι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες της ομάδας, για αυτό και είμαι και αρχηγός της…”

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις