Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πήρε θέση ο Βασιλακόπουλος! “Ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α2”

Πήρε θέση ο Βασιλακόπουλος! “Ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α2”

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε για την περίπτωση υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ οι Πειραιώτες να παίξουν στη δεύτερη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα του Ολυμπιακού.

«Θα είναι ότι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα σωματείο με τόσο μεγάλη ιστορία όπως είναι ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α2 και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Το λέω ευθέως», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και προσέθεσε για την επιτήρηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από διεθνείς φορείς:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίσχος του ελληνικού αθλητισμού αυτό που έγινε με την ΕΠΟ, με πρόφαση την “εξυγίανση” να μπουν ξένοι διαιτητές. Είναι αίσχος και σκάνδαλο που μειώνει και προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική μας ανεξαρτησία.

Δηλαδή ήρθαν αυτοί οι κύριοι να μας κουνήσουν το δάχτυλο και να μας… σώσουν, για να φτάσουμε ύστερα από τόσους μήνες να κάνουν έναν τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών. Εύγε! Λες και δεν υπάρχουν Έλληνες να διοικήσουν. Κρίμα, απλά κρίμα για τέτοιο συμβιβασμό».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι με την Εθνική στην Κίνα και όλοι μαζί θα πάμε για μια σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδό του γιατί είναι παιδί που αποτελεί προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ. Θα θυμίσω ότι με δική μας παρέμβαση είχε παίξει με την Εθνική Νέων σε διοργάνωση της FIBA χωρίς να έχει πάρει ακόμα την υπηκοότητα και μετά τρέξαμε τις διαδικασίες ώστε να πάρει το ελληνικό διαβατήριο».

Για το πρωτάθλημα: «Ήταν ντροπή αυτό που έγινε φέτος να αποχωρούν ομάδες, να μη γίνονται αγώνες και να αλλοιώνονται η βαθμολογία και να πέφτει άλλη ομάδα αντί άλλης. Γι’ αυτό λέμε ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο και όχι το ελληνικό μπάσκετ το οποίο πρεσβεύει η εθνική ομάδα στα μέλη της οποίας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις