Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σκουρτόπουλος: «Καμία κακία, μόνο μήνυμα σε Παππά και Αγραβάνη»

Σκουρτόπουλος: «Καμία κακία, μόνο μήνυμα σε Παππά και Αγραβάνη»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο Κώστας Μίσσας και ο Τάκης Τσαγκρώνης μίλησαν για τα «παράθυρα» των Εθνικών ομάδων και τις επιλογές που έγιναν για τους πρώτους αγώνες, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής των Παππά – Αγραβάνη στην Εθνική.

Ο Σκουρτόπουλος εξήγησε ότι δεν κλήθηκαν αυτή τη φορά για λόγους που δεν είναι αγωνιστική: «Δεν έχει κάποια λογική με βάση αυτά που ακούγονται. Καλέσαμε τέσσερα παιδιά από τον Ολυμπιακό που είναι βάση της Εθνικής. Θα μπορούσαν να είναι και ο Μπόγρης ή ο Τολιόπουλος. Εγώ δεν έχω πει κάτι. Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα για τον Παππά και τον Αγραβάνη. Είναι μήνυμα σε Παππά και Αγραβάνη η μη κλήση τους στην ομάδα. Με τον Γιώργο Μπόγρη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα, όσο είμαι εγώ στην Εθνική».

Επειτα πρόσθεσε: «Τα κριτήρια είναι πολλά. Υπάρχει το αγωνιστικό και το λειτουργικό. Δεν ζητάμε υποταγές ούτε δηλώσεις. Θα μπορούσε να λυθεί όπως κι άλλα πράγματα. Για να γίνει επεισόδιο πρέπει να συμμετέχουν δύο, εγώ δεν συμμετείχα. Ούτε καν άκουσα τι είπε ο Παππάς. Από αλλού το πληροφορήθηκα. Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια, τα κριτήρια είναι αγωνιστικά και λειτουργικά και έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε πολύ κόσμο μελλοντικά, αν αυτοί ανταποκριθούν. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν».

Από την πλευρά του ο Κώστας Μίσσας είπε: «Εγώ ποτέ δεν θα έβγαινα και θα έλεγα για οποιονδήποτε παίκτη οτιδήποτε. Η δική μου λογική είναι ξεκάθαρα προστασίας. Θέλω όταν συναντιέμαι με κάποιον να τον κοιτάζω στα μάτια. Θέλω να το κλείσουμε το κομμάτι αυτό. Τα ‘παράθυρα’ σου δίνουν τη δυνατότητα κάποια πράγματα να αλλάξουν, από τη στιγμή που υπάρχει δεκτικότητα και αλλάξουν κάποια πράγματα. Η Εθνική είναι τελείως διαφορετική από την ομάδα. Πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτό που έχεις μέσα σου πάντα θετικά. Δεν κρατά κανείς κακία σε κανέναν. Να είμαστε ξεκάθαροι».

Όσο για το αν μίλησε με τον Παππά μετά το Ευρωμπάσκετ είπε: «Με το Νίκο μιλάω τα τελευταία επτά χρόνια. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μιλάω σε πολλά επίπεδα και σε πολλές λογικές. Το θέμα είναι διαχείρισης πραγμάτων και δεδομένων. Για την μπασκετική του ικανότητα ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη δεν τα λέω τώρα, τα λέω από το 2009 και το 2010. Εγώ έχω μια φοβερή αδυναμία στον συγκεκριμένο παίκτη, οπότε μπορεί κάποιες φορές να είμαι επιεικής».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις