Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο… χαλαρό! “Περίπατος” για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός

Την αήττητη πορεία του στην Stoiximan.gr Basket League συνέχισε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα (86-49). Εύκολη ήταν -τελικά- η… δουλειά του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο άδειο ΣΕΦ (96-77).

Με αμυντικό ρεσιτάλ ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Αμαλιάδα, διευρύνοντας το αήττητο του στην Α1 Ανδρών σε 24-0. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 86-49 του Κόροιβου, για την 24η αγωνιστική, κρατώντας τους γηπεδούχους στη ζώνη του υποβιβασμού (ρεκόρ 7-17).

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα… σπασμένα του Ολυμπιακού, στην πρώτη επίσημη υποχρέωση των «ερυθρόλευκων», μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό τους από την Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Πειραιώτες συνέτριψαν με 96-77 τους Θεσσαλονικείς στο ΣΕΦ, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που τους θέλει στα μεταξύ τους ματς να κρατούν απόρθητη την έδρα τους από το 2000.

Συνέχεια στην… καταδίωξη της οκτάδας, που οδηγεί στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών, έδωσε το Ρέθυμνο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Οι Κρήτες υπερασπίστηκαν με 103-67 την έδρα τους, απέναντι στα Τρίκαλα, για την 24η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 9-15 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους και καταδικασμένους σε υποβιβασμό στην 21η ήττα τους.

Τη 14η νίκη του στην εφετινή Α1 Ανδρών πανηγύρισε ενώπιον του κοινού του το Λαύριο, το οποίο επικράτησε άνετα με 77-55 του ΓΣΛ Φάρου, για την 24η αγωνιστική, δίνοντας τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για πλασάρισμα στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η εντυπωσιακή πορεία της Κύμης στην εφετινή Α1 Ανδρών συνεχίστηκε και στη Ρόδο, εκεί όπου με πρωταγωνιστή τον Θαντ ΜακΦάντεν, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πανηγύρισε το έκτο «διπλό» της σεζόν με το τελικό 81-68, επί του Κολοσσού. Στον αντίποδα, οι Ροδίτες έβαλαν σε κίνδυνο την όγδοη και τελευταία θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις