Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Το NBA πάει στην Ινδία!

Το NBA πάει στην Ινδία!

Το NBA θα διοργανώσει δύο παιχνίδια προετοιμασίας στη Μουμπάι τον Οκτώβριο του 2019, ανάμεσα στους Σακραμέντο Κινγκς και τους Ιντιάνα Πέισερς.

Τις «πύλες» της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου ετοιμάζεται να περάσει το NBA, που ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο του 2019 θα διοργανώσει δύο παιχνίδια προετοιμασίας στη Μουμπάι, ανάμεσα στους Σακραμέντο Κινγκς και τους Ιντιάνα Πέισερς. Πρόκειται μάλιστα για τους πρώτους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ινδία από οποιαδήποτε επαγγελματική λίγκα των ΗΠΑ.

“Οι εναρκτήριοι αγώνες NBA στην Ινδία θα βοηθήσουν τις τεράστιες μπασκετικές δυνατότητες, σε μία χώρα με ακμάζουσα αθλητική κουλτούρα και έναν αυξανόμενο και νεανικό πληθυσμό. Ευχαριστούμε τους Κινγκς και τους Πέισερς για τη συμμετοχή τους σε αυτό το ιστορικό γεγονός”, δήλωσε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Το NBA έχει ξεκινήσει από το 2006 μία προσπάθεια «ανοίγματος» στην τεράστια και αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας, από το 2011 έχει αποκτήσει γραφεία στη Μουμπάι, ενώ πέρυσι εγκαινίασε ακαδημία μπάσκετ, κοντά στο Νέο Δελχί.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Σακραμέντο Κινγκς είναι ο ινδικής καταγωγής Βίβεκ Ραναντίβε, ο οποίος μάλιστα έχει γεννηθεί στη Μουμπάι.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις