Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το σήκωσε και πάλι ο Ολυμπιακός! Έλαμψε ο Ποκουσέφσκι

Το σήκωσε και πάλι ο Ολυμπιακός! Έλαμψε ο Ποκουσέφσκι

Πρωταθλητής Εφήβων για δεύτερη σερί χρονιά αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Ξεχώρισε ο Ποκουσέφσκι.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στους εφήβους κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 87-49 της Ασπίδας Ξάνθης με στο τελευταίο παιχνίδι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ελευθερούπολης.

Δεκάλεπτα: 26-14, 40-23, 73-34, 87-49
Διαιτητές: Αταρντ-Τσαρούχα-Τσέντερ
Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Κοσμόπουλος 9 (3), Μωραϊτης 18 (2), Σταματίου 11(1), Κολοβέρος 10 (2), Τσολάκης 4, Οικονόμου 13(2), Δρίτσας 3(1), Ποκουσέφσκι, Μοσχόπουλος, Ζευγαράς 4, Αυτιάς 12, Μάντακας 3. 
Ασπίδα Ξάνθης (Κασαρτζίδης): Σμυρλόγλου 6(2), Χαραλαμπίδης , Παναγιωτόπουλος 3(1), Παπαδόπουλος 20(4), Καρανικολίδης 6(2), Μπουγιουκλού, Παυλάκης 2, Παπανικολάου 12(1), Τιτόπουλος , Μακρίδης, Δελιαννίδης. 

Το Περιστέρι ακολούθησε στη βαθμολογία με τον Άρη, τον Προμηθέα Πάτρας, την Ασπίδα Ξάνθης και τον Κολοσσό Ρόδου να έπονται… 

Η τελική κατάταξη:

1. Ολυμπιακός 9
2. Περιστέρι 9
3. Άρης 8
4. Προμηθέας 8
5. Ασπίδα Ξάνθης 6
6. Κολοσσός Ρόδου 5

Πολυτιμότερος παίκτης των αγώνων αναδείχθηκε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού που παρέλαβε το αναμνηστικό από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο . Πρώτος σκόρερ των αγώνων αναδείχθηκε ο Βαλάντης Κουρτίδης του Αρη που τιμήθηκε από τον Λάζαρο Σαββίδη, ενώ στην καλύτερη πεντάδα εκτός από τους δύο προαναφερθέντες ήταν ακόμη οι Ζώης Καράμπελας και Κώστας Κάδρας του Περιστερίου και Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πάτρας. Την απονομή έκαναν ο γ.γ της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο τεχνικός υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις