Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

ΤΣΣΚΑ – Βατούτιν: «Απαιτούσαν… αίμα, αλλά δικαιωθήκαμε με Ιτούδη»

ΤΣΣΚΑ – Βατούτιν: «Απαιτούσαν… αίμα, αλλά δικαιωθήκαμε με Ιτούδη»

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να κατέκτησε την περασμένη σεζόν την Euroleague, αλλά το καλοκαίρι που προηγήθηκε ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα της Μόσχας και τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Αντρέι Βατούτιν στήριξε τον Έλληνα κόουτς και δήλωσε δικαιωμένος για τη συγκεκριμένη του κίνηση.

Ο Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε στο αποτυχημένο Final 4 του 2018 που έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στις πιέσεις που υπήρχαν για την απομάκρυνση του Δημήτρη Ιτούδη από την ομάδα, δηλώνοντας δικαιωμένος για την απόφαση του, να διατηρήσει τον Έλληνα κόουτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Ίσως να μην θυμάμαι πολύ καλά, αλλά νομίζω πως δεν έκλαψα μετά τη νίκη στην Βιτόρια. Ο Ιτούδης έκλαψε, εγώ ήμουν απόλυτα ευτυχής εκείνη την ώρα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε, καθώς και δικαιωμένος για τον Ιτούδη. Αν θυμάστε, το 2018 μετά την ήττα από την Ρεάλ στον ημιτελικό, η ομάδα αντιμετώπισε τόση πίεση που ήταν δύσκολο να τη διαχειριστούμε.

Πολλοί ήταν αυτοί που απαιτούσαν… αίμα, την απόλυση του Ιτούδη. Δεν ήταν εύκολο για εμάς, κάναμε ένα διάλειμμα για να ηρεμήσουμε. Τελικά, η ζωή έδειξε ότι κάναμε τη σωστή επιλογή με το να μην προχωρήσουμε σε αλλαγές. Κρατήσαμε τον Δημήτρη, κρατήσαμε παίκτες-κλειδιά, βελτιωθήκαμε και νικήσαμε. Ήταν ωραίο που είδαμε την στρατηγική μας να αποδίδει. Ήταν η αγαπημένη μου ομάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε δηλώσεις του στο «RIA Novosti».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις