Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΤΣΣΚΑ – Βατούτιν: “Περίμεναν να διώξω τον Ιτούδη, αλλά…”

ΤΣΣΚΑ – Βατούτιν: “Περίμεναν να διώξω τον Ιτούδη, αλλά…”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, σχολίασε την παραμονή του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της ομάδας, μετά την ανεπιτυχή παρουσία της στο περσινό final 4 της Euroleague.

Το 2016 η ΤΣΣΚΑ σήκωσε την Euroleague μέσα στο Βερολίνο, αλλά οι δυο επόμενες χρονιές ήταν ανεπιτυχείς, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να μην μπορεί να περάσει από τον ημιτελικό.  Ο Αντρέι Βατούτιν πάντως στήριξε τον Δημήτρη Ιτούδη και εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να κρατήσει τον Έλληνα τεχνικό.

“Συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον Ιτούδη και τον υποστηρίζω. Είναι θέμα σεβασμού. Όταν δουλεύεις κάθε μέρα με έναν άνθρωπο για τρία χρόνια και παίζεις ημιτελικό χωρίς δύο τραυματίες (σ.σ. Ντε Κολό και Χάινς), δεν είναι δίκαιο να ρίχνεις την ευθύνη στον προπονητή. Δουλεύει σκληρά, ξέρει καλά το μπάσκετ και άξιζε να παραμείνει και φέτος.

Μετά το περσινό Final 4 ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα. Όλοι περίμεναν έναν νέο προπονητή. Θα ήταν εύκολο για μένα να τον απολύσω μετά το Final 4 για να κάνω το χατίρι στα ΜΜΕ και τους φιλάθλους, αλλά κατόπιν μεγάλης ανάλυσης σκέφτηκα πως αξίζει έναν ακόμη χρόνο”, ανέφερε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν.

“Τελειώνουν εννιά συμβόλαια το καλοκαίρι, αλλά θα περιμένουμε. Όλα εξαρτώνται από το Final 4. Πιστεύω πως είναι ένα έξτρα κίνητρο. Αν θέλεις να μείνει στην ΤΣΣΚΑ, πρέπει να πετύχεις”, πρόσθεσε.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις