Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Bundesliga, Premier League και “Καμπ Νου” κέρδισαν τη… μάχη” των φιλάθλων

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Από τότε που άρχισε η σεζόν, περίπου 13 εκατομμύρια φίλαθλοι έχουν παρακολουθήσει δια ζώσης τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι ένας σημαντικός αριθμός, που πάντως περιέχει σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των διοργανώσεων.

Η Bundesliga είναι το πρωτάθλημα, ανάμεσα στα πέντε κορυφαία, με το μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας (92,84% ή 3,02 εκατομμύρια θεατές). Σε αριθμό θεατών, πάντως, υπερτερεί η Premier League (92,36%), η οποία παρουσιάζει συνολικά 3,2 εκατομμύρια οπαδούς, αλλά στην Αγγλία έχει διεξαχθεί μία αγωνιστική περισσότερη από ό,τι στη Γερμανία. Η ισπανική La Liga είναι η τρίτη (72,31% και 2,53 εκατομμύρια θεατές), σε μεγάλη απόσταση από τις δύο πρώτες, ενώ το ιταλικό πρωτάθλημα έχει το χειρότερο ποσοστό με ποσοστό πληρότητας 55,85% (1,90 εκατομμύρια).

Γίνεται αντιληπτό ότι στα γήπεδα της Bundesliga και της Premier είναι δύσκολο να βρει κάποιος κενές θέσεις. Οι λόγοι γι’ αυτές τις διαφορές μεταξύ των πρωταθλημάτων διαφέρουν, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων και οι ώρες διεξαγωγής είναι από τους πιο σημαντικούς.

Είναι σημαντικό ότι στην Bundesliga μόνο τέσσερις από τις 18 ομάδες παραμένουν κάτω από ποσοστό 90% σε πληρότητα, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις το 100%, όπως συμβαίνει με την Μπάγερν ή την Ντόρτμουντ. Η χειρότερη στην σχετική κατηγορία από το γερμανικό πρωτάθλημα είναι η Χέρτα Βερολίνου, η οποία πάντως υπερβαίνει το 70%. Αρκετές ομάδες στην Αγγλία εμφανίζουν πληρότητα: Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, ενώ η Γουέστ Χαμ δεν καταφέρνει να γεμίσει το “London Stadium” και τις 80.000 θέσεις του, κάνοντάς την μία από τις χειρότερες σε πληρότητα στην Premier League. Στην Ιταλία, η Γιουβέντους είναι η μοναδική ομάδα με σημαντικούς αριθμούς. Στην Ισπανία, η Λεγανές υπερβαίνει το ποσοστό 90% σε πληρότητα.

Από τα 442 παιχνίδια μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων, εκείνο που είχε τους περισσότερους θεατές ήταν η συνάντηση Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία… προσέλκυσε 89.421 φιλάθλους στο «Καμπ Νου». Από την αντίθετη πλευρά, η -«νεοφώτιστη» στην Serie A- Κροτόνε, που έπαιξε τα πρώτα παιχνίδια της 600 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, συγκέντρωσε μόλις πάνω από 500 θεατές, για την ακρίβεια 510.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ντέρμπι του Μάντσεστερ και η αντιπαράθεση μεταξύ Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ήταν το ματς με τον περισσότερο κόσμο στο «Ολντ Τράφορντ». Πιο πολλούς θεατές συγκέντρωσε η αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με την Σαουθάμπτον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε