Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Champions League: Κυρία μου, περάστε! Ο Ιγκουαΐν στέλνει την Γιουβέντους στον τελικό

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Είχε στιλ και πάνω απ’ όλα την ικανότητα. Η Γιουβέντους έδειξε μέσα στο Πριγκιπάτο ποια θα είναι η ομάδα που θα βρεθεί στον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Αλέγκρι νίκησε μέσα στο Μονακό με 2-0, με τα γκολ του Ιγκουαΐν και πριν καν τον επαναληπτικό του Τορίνο θα πάει για να κλείσει.. εισιτήρια για τον τελικό του Κάρντιφ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Για τον 9ο τελικό της ιστορίας της στο Champions League ετοιμάζεται η Γιουβέντους. Η “βέκια σινιόρα” επικράτησε μέσα στο “Λουί ΙΙ” της Μονακό με τα δυο γκολ του Ιγκουαΐν (0-2) και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για το φινάλε της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με δεδομένο ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Τορίνο (9/05), μπορεί από τώρα να σκέφτεται τον τελικό του Κάρντιφ (03/06) και την Ρεάλ Μαδρίτης, που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η αντίπαλός της για το ευρωπαϊκό “στέμμα” μετά το 3-0 επί της Ατλέτικο μέσα στο “Μπερναμπέου”.

Το παιχνίδι…

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου η Γιουβέντους είχε το πάνω χέρι και δεν βρήκε ίχνος αντίστασης, η Μονακό ανέβασε στροφές και έδειξε τις επιθετικές της αρετές, με.. αιχμή του δόρατος τον Εμπαπέ. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός έπιασε στο 13′ ακίνδυνη κεφαλιά, αλλά στο 16′ ανάγκασε τον Μπουφόν να προβεί σε σημαντική επέμβαση στην 100ή του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η “βέκια σινιόρα’ έφτασε στο 0-1. Μετά από εκπληκτική αντεπίθεση στην οποία.. χάθηκε η μπάλα με δυο “τακουνάκια”, η μπάλα έφτασε στον Ιγκουαΐν, που εκτέλεσε λίγο μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Μονακό να χάνει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Οι Μονεγάσκοι συνδυάστηκαν πολύ καλά, ο Φαλκάο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, που όμως μπλόκαρε την μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Μονακό να χάνει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Οι Μονεγάσκοι συνδυάστηκαν πολύ καλά, ο Φαλκάο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, που όμως μπλόκαρε την μπάλα. Η “απάντηση” των φιλοξενούμενων ήρθε στο 54′, με τον Μαρκίσιο να μην μπορεί να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Σούμπασιτς.

Η… βαριά φανέλα της Γιουβέντους και η εκτελεστική δεινότητα του Ιγκουαΐν μίλησαν στο 59′ Ο Ντάνι Άλβες σέντραρε από τα δεξιά και ακριβώς εκεί που την ήθελε ο αργεντινός “killer”, που με προβολή κέκανε το 0-2

Παρά τις προσπάθειες της Μονακό, η ομάδα του Αλέγκρι είχε φέρει το παιχνίδι ακριβώς στα μέτρα της, η άμυνα της ήταν “απροσπέλαστη”, έκανε… σωστή διαχείριση και έφτασε στο “διπλό”, αφού στο 90′ ο Μπουφόν έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Ζερμάν.

Οι συνθέσεις:

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Ντιράρ, Φαλκάο, Σίλβα (82΄ Τουρέ), Μπακαγιόκο (66΄ Μουτίνιο), Σιντιμπέ, Γκλικ, Λεμάρ (67΄ Ζερμέν), Εμπαπέ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς (89΄ Λεμινά), Μαρκίσιο (81΄ Ρινκόν), Ιγκουαΐν (77΄ Κουαντράντο), Σάντρο, Μπαρτσάλι, Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα, Άλβες

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε