Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Champions League: Με ΤΣΣΚΑ Μ. η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δύσκολη ή καλύτερα περίεργη κλήρωση είχε η ΑΕΚ!  Θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν.

 Η Ενωση θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην Αθήνα. Θα υποδεχθεί τη ρωσική ομάδα στο ΟΑΚΑ, στις 25 ή 26 Ιουλίου, και μία εβδομάδα αργότερα (1 ή 2 Αυγούστου) θα ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου θα παιχτεί η ρεβάνς των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλες. Ωστόσο, η Ενωση έχει δώσει 13 ματς με ρωσικούς συλλόγους και έχει μόλις δύο νίκες.  

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 13 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα και ένα κύπελλο UEFA αποτελεί ένα από τα «μεγαθήρια» της Ρωσίας, αν και έχει χάσει την αίγλη της.

Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, κατέλαβε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 62 βαθμούς, επτά λιγότερους από την «συμπολίτισσα» Σπαρτάκ που κατέκτησε τον τίτλο.

Σε 30 αγώνες, σημείωσε 42 τέρματα και δέχθηκε μόλις 15, ενώ οι καλύτεροι παίκτες της, είναι οι πολλές φορές διεθνείς, Ιγκόρ Ακινφέεφ (τερματοφύλακας), Αλεξέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι και Σεργκέι Ιγκνασέβιτς (αμυντικοί) και Αλαν Τζαγκόεφ (μεσοεπιθετικός).
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε