Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Champions League: Το εκπληκτικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γκλάντμπαχ να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά οι Καταλανοί ήθελαν να.. διασκεδάσουν τους φίλους τους μετά την ισοπαλία με τη Ρεάλ. Οι “μπλαουγκράνα” νίκησαν με το εμφατικό 4-0 τους Γερμανούς, κάνοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο Champions League.

Παραλίγο να τις… χιλιάσουν! Οι Καταλανοί έχουν απομακρυνθεί κάπως από το “τίκι – τάκα” της εποχής Γκουαρδιόλα, όμως κόντρα στην Γκλάντμπαχ η κυκλοφορία της μπάλας επανήλθε σε επίπεδα προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα επιχείρησαν 993 πάσες (896 επιτυχημένες) κατά την διάρκεια του 90λεπτου, αριθμός – ρεκόρ από το 2003-04, οπότε και άρχισε η καταγραφή του συγκεκριμένου στατιστικού.

Οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Ενρίκε έσπασαν το φράγμα των 971 πασών που αποτελούσε κορυφαία επίδοση στον σχετικό τομέα από τις 7 Δεκεμβρίου του 2010 και τον αγώνα τους με την Ρουμπίν Καζάν.

Βέβαια, παρά το εκπληκτικό ρεκόρ, κανένας παίκτης των “μπλαουγκράνα” δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 184 του Τσάβι στο ματς απέναντι στη Σέλτικ τη σεζόν 2013/14, οι οποίες τον φέρνουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε