Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δέκα γκολ στο Αταλάντα – Σαλερνιτάνα και οκτώ στο Μονακό – Αζαξιό

Δέκα γκολ στο Αταλάντα – Σαλερνιτάνα και οκτώ στο Μονακό – Αζαξιό
ΑΠΕ

Βροχή… τα γκολ σε δυο σημερινά (15.01) ευρωπαϊκά ματς. Οι οπαδοί΄”χόρτασαν” να βλέπουν γκολ σε Μπέργαμο και Πριγκιπάτο, με την Αταλάντα να επικρατεί με 8-2 της Σαλερνιτάνα -σε ματς για την Serie A– και την Μονακό να “διαλύει” την Αζαξιό με 7-1, για την Ligue 1.

Είναι να μην βρει ρυθμό η Αταλάντα. Η ομάδα του Γκασπερίνι έπιασε απίστευτη απόδοση, «σκόρπισε» την Σαλερνιτάνα με 8-2 και παρέμεινε στο τιμ των ομάδων της Serie A,που θα δώσουν μάχη για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι σκόραραν ό,τι ώρα ήθελαν και μέσα σε 36 λεπτά σημείωσαν πέντε γκολ! Δύο από αυτά, μάλιστα, πέτυχαν οι Κουπμάινερς και Χόιλουντ, οι οποίοι στις αρχές της εβδομάδας (9/01) είχαν χαρίσει στην Αταλάντα το «διπλό» στην έδρα της Μπολόνια (2-1). Οι “μπεργκαμάσκι” συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, όπου σκόραραν άλλες τρεις φορές. Το 8-2 είναι το μεγαλύτερο σε εύρος σκορ στην εφετινή Serie A.

Την ίδια στιγμή, σε ματς για τη Ligue 1, η Μονακό -έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βισάμ Μπεν Γεντέρ- διέσυρε με 7-1 την Αζαξιό και συνεχίζει να ελπίζει στην έξοδο στο Champions League, αν και υπολείπεται 5 βαθμούς από την 3η Μαρσέιγ.

Η «σεμνή τελετή» στο «Λουί ΙΙ» είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι «Μονεγάσκοι» ήταν καταιγιστικοί. Προηγήθηκαν 2-0 στο 7΄ και παρότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 11΄ με τον Μπελαϊλί, στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γάλλος διεθνής επιθετικός, Βισάμ Μπεν Γεντέρ.

Ο αρχηγός των γηπεδούχων με χατ τρικ μέσα σε 14 λεπτά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1 (έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα) κι έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του «Πριγκιπάτου» ανέδειξε νέο πρωταγωνιστή. Αυτός ήταν ο Ελβετός διεθνής, Μπριλ Εμπολό (αντικατέστησε στο 61΄ τον Μπεν Σεγκίρ), ο οποίος με δύο γκολ στο 63΄ και 89΄ διαμόρφωσε το τελικό 7-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις