Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Δεν βοηθάνε την επανεκκίνηση της Serie A οι τελευταίες εξελίξεις”

“Δεν βοηθάνε την επανεκκίνηση της Serie A οι τελευταίες εξελίξεις”
ΦΩΤΟ Reuters

Ανήσυχος και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντέντσο Σπανταφόρα, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Serie A.

Ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντέντσο Σπανταφόρα, παραδέχτηκε ότι τα τελευταία νέα από τις ομάδες της Serie A δεν είναι ενθαρρυντικά αναφορικά με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος επισημαίνοντας ότι περιμένει την απόφαση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας για να κρίνει τι μέλλει γενέσθαι.

“Τα νέα των τελευταίων ωρών για τις μολύνσεις σε ορισμένες ομάδες δεν έχουν υπολογιστεί καλά. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες 24 ώρες σίγουρα δεν βοηθάνε. Όσο δεν θα γνωρίζουμε την εξέλιξη της υγείας τους, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε κατάλληλες απαντήσεις. Η λέξη κλειδί που βγήκε από το συμβούλιο της επιστημονικής κοινότητας προς της ομάδες, ήταν η σύνεση”, ανέφερε αρχικά ο Σπανταφόρα, ενώ για την απουσία των φιλάθλων από τις κερκίδες και την τελική απόφαση για το πρωτάθλημα είπε:

 “Είμαι ρομαντικός, νομίζω ότι το ποδόσφαιρο ζει από το πάθος του… Σκεφτείτε ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο, είναι άσχημο. Σίγουρα, αν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι χωρίς κόσμο και αυτό θα είναι παράξενο. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να οργανωθούμε σαν άνθρωποι για το ερχόμενο φθινόπωρο, πρέπει να καταλάβουμε πώς να συλλογιστούμε αυτό το πάθος των Ιταλών με τις εποχές που έχουν αλλάξει. Την ερχόμενη εβδομάδα, πριν τις 18 Μαΐου θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε, έχοντας αναλύσει και την καμπύλη, το πόσοι άνθρωποι μολύνθηκαν μετά το πρώτο άνοιγμα. Η απάντηση της επιστημονικής κοινότητας στο πρωτόκολλο της ιταλικής ομοσπονδίας θα είναι σύντομα στα χέρια μας. Θα μάθουμε αν οι αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί από την επιστημονική κοινότητα, αν θα έχουν ξεπεραστεί ή αν δυστυχώς θα παραμείνουν. Αυτά τα δύο πράγματα θα μας επιτρέψουν να επιλέξουμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις