Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δεύτερος με “στραβοπάτημα” ο ΠΑΣ! Άντεξε ο Λεβαδειακός

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Για 2η συνεχόμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα απέτυχε να νικήσει μέσα στην έδρα του, έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και πλέον ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό (14 β.) πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ των γηπεδούχων.

Την ευκαιρία να ανέβει μόνος στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που για συνεχόμενη αγωνιστική δεν μπόρεσε να πάρει το “τρίποντο” μέσα στην έδρα του. Μετά την ήττα από τον αστέρα Τρίπολης, ο “Άγιαξ της Ηπείρου’ έμεινε στο 0-0 με τον… αμυντικό Λεβαδειακό,  στο εξ αναβολής ματς της 7ης αγωνιστικής της Superleague κι έτσι ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό (14 β.)

Η διαφορά των δυο ομάδων φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, εκεί όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δυναμική παρουσία, ελέγχοντας το ρυθμό του ματς και προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό, που περιορίστηκε στο να αμύνεται.

Οι Βοιωτοί ήταν παντελώς ακίνδυνοι (μετά βίας περνούσαν τη μεσαία γραμμή), οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται από τα πλάγια και με συνεχόμενες σέντρες, αλλά από το ματς έλειψαν οι… καλές στιγμές. Πάντως, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δικαίως για τη φάση του 26′. Ο Μαμπουλού σκόραρε με κεφαλιά, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, αν και καλυπτόταν από τον Μιλιάζες

Η μοναδική προσπάθεια που πήγε στην αντίπαλη εστία από τους των φιλοξενούμενων για το πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 44′, με τον Περιστερίδη να πιάνει -σχετικά εύκολα- το δυνατό σουτ του Μάντζιου. Το… φτωχό αυτό 45λεπτο ολοκληρώθηκε με νεύρα ανάμεσα σε Μάντσιο και Μπέριο, που είδαν από μια κίτρινη κάρτα.

Ο Λεβαδειακός έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο στην επανάληψη, κάτι που ‘έδωσε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι δυο ομάδες κοίταξαν λίγο παραπάνω το επιθετικό τους παιχνίδι, με τους Βοιωτούς να φτάνουν μια ανάσα από το 0-1. Στο 57’ ο Καραμπουέ βρήκεπολύ ωραία τον Μάντσιο, που ηττήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Περιστερίδη.

Οι παίκτες του Γιάννης Πετράκη πήραν και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 63′ είχαν και αυτοί μια καλή στιγμή. Μετά από πάσα του Καρανίκα, ο Ακόστα βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το αδύναμο πλασέ του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Νταμάσκο, που μπλόκαρε. Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να πιέζουν για το νικητήριο γκολ που θα τους ανέβαζε μόνους στη 2η θέση της Superleague, αλλά οι παίκτες του Λεβαδειακού… κράτησαν κι έτσι έφυγαν με τον πολύτιμο βαθμό από τους Ζωσιμάδες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (62΄ Ακόστα), Λίλα, Γιάκος, Μαμπουλού (68΄ Ζάιρο), Κόντε (76΄ Βιδάλ)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ.Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (46΄ Καλτσάς), Ζεζίνιο (87΄ Μεντί), Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ (72΄ Γιακουμάκης), Μάντζιος

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε