Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Διπλό” παραμονής ο Παναιτωλικός! Πανιώνιος και Ξάνθη για… αγχωτικό φινάλε (video)

“Διπλό” παραμονής ο Παναιτωλικός! Πανιώνιος και Ξάνθη για… αγχωτικό φινάλε (video)
Intime.gr

Ο Παναιτωλικός μπήκε αποφασισμένος να πάρει τον “τελικό” στην έδρα του Πανιωνίου, επικράτησε με 2-0 και μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των play off της Superleague κατάφερε να βγει από τις θέσεις του υποβιβασμού. Η Ξάνθη ηττήθηκε στην έδρα της από τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) και έχει μικρό… προβάδισμα για να πάρει την προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Δεν μπορούν να τερματίσουν τελευταίοι οι Αγρινιώτες.

Τεράστια νίκη και άλμα σωτηρίας για τον Παναιτωλικό, που πέρασε από την έδρα του Πανιωνίου με 2-0, σε ματς για την προτελευταία αγωνιστική των play out της Superleague. Οι Αγρινιώτες έφτασαν έτσι τους 26 βαθμούς, αφήνοντας τους Νεοσμυρνιώτες στους 22 και σχεδόν εξασφάλισαν την οριστική παραμονή τους στη “μεγάλη” κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, η Ξάνθη ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) και παρέμεινε στους 23 βαθμούς. Ακρίτες και Νεοσμυρνιώτες θα παίξουν εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική των play out (με ΑΕΛ και Ατρόμητο αντίστοιχα), ενώ ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί το Βόλο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα παίξει στο μπαράζ παραμονής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Παναιτωλικός πήρε έτσι την πρώτη νίκη στη Νέα Σμύρνη και πλέον δεν μπορεί να τερματίσει τελευταίος, ενώ του φτάνει ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική ή να μην κερδίσει η Ξάνθη για να μην μπει ούτε στη ζώνη των μπαράζ! Ψάχνει ένα “θαύμα” ο Πανιώνιος, ο οποίος πρέπει να κερδίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και την ίδια ώρα να μην κερδίσει εκτός έδρας η Ξάνθη την ΑΕΛ.

Να αναφέρουμε ότι η Ξάνθη έχει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό!

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 0-2

Ο Παναιτωλικός εμφάνισε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο και στο 14′ είχε πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπραϊρόβιτς δεν κατάφερε από πολύ καλή θέση να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα του Πανιωνίου (δέχθηκε πολύ καλή μπαλιά από τον Παρρά), ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας. Ο Πανιώνιος ισορρόπησε κάπως το ματς και στο 33′ είχε καλή στιγμή με το πλασέ του Ρέντζα. Στο 37′ όμως και μετά από χρήση VAR, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Ευαγγέλου (μετά από κεφαλιά του Ντίας η μπάλα βρήκε στον αντίπαλο του) και ο Μπαΐροβιτς στάθηκε εύστοχος, κάνοντας το 0-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Ο Παναιτωλικός έφτασε στο 0-2 με το σουτ του Τζανακάκη στο 49′. Στο 68′ οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αφού ο αμαρκάριστος Αραμπούλι δεν μπόρεσε να νικήσει εξ επαφής τον Φερνάντες με προβολή.

Ξάνθη – Αστέρας 1-2

Ψυχρολουσία για τη Ξάνθη με τη… σέντρα του ματς. Μόλις στο 6′ οι Ακρίτες είδαν τον Αστέρα Τρίπολης να κάνει το 0-1, με τον Ρίτζις να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Σίτο αλλά και την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και να ανοίγει το σκορ. Οι Αρκάδες είχαν το πάνω χέρι και “μέτρησαν” κι άλλες καλές στιγμές στα καρέ του Άμπαντ. Οι Ακρίτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 17′, με τον Μουλέν να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Τσιφτσή.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ξάνθη κατάφερε να κάνει το 1-1, με τον Λισγάρα να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ (56′). Οι Ακρίτες ανέβασαν την απόδοση τους και στο 66′ έφτασαν σε νέο γκολ, με τον Γκαργκαλατζίδη να νικά τον Τσιφτσή, αλλά τον διαιτητή Τζήλο να εξετάζει τη φάση μέσω VAR και να το ακυρώνει, για χέρι του Μουλέν στην αρχή της. Η νίκη κρίθηκε στο φινάλε. Ο Αλί Μπαμπά πέρασε στο ματς στο 83′ για τους Αρκάδες και στο επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι (τον ανέτρεψε ο Μπαξεβανίδης). Ο Λουίς Φερνάντεθ ήταν εύστοχος από τη… βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 90+4 ο Αμορίν δεν μπόρεσε με… κάτι σαν πλασέ – κοντρόλ να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή για τη Ξάνθη.

Το… πρόγραμμα της ημέρας είχε άλλες δύο αναμετρήσεις για την 6η αγωνιστική των play off. Με «χατ-τρικ» του Γιώργου Μανούσου ο Ατρόμητος έφυγε με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου επικράτησε 3-2 του Βόλου.

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο όταν και προηγήθηκε 3-0 με ισάριθμα τέρματα του Μανούσου στο 8΄ (άστοχη έξοδος του Καραγκιόζη και πλασέ στην κενή εστία), στο 38΄ (με κεφαλιά σε σέντρα του Ντε Πο) και στο 44΄(μετά από εκπληκτική μεταβίβαση του Ραμπέγιο). Στο 2ο 45λεπτο ο Βόλος μείωσε σε 3-1 με τον Κυζερίδη (πλασέ από μεταβίβαση του Μουνίθ) και στο 68΄ σε 3-2 με σουτ του Τσοκάνη που νίκησε τον Μέγερι.

Στο 88΄ ο Ντε Πο του Ατρομήτου πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο με στόχο να κερδίσει πέναλτι (αρχικά το υπέδειξε ο διαιτητής, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR άλλαξε απόφαση) και οι Περιστεριώτες έμειναν με 10 παίκτες. Στο 0-0 έμεινε το Λαμία – ΑΕΛ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7. Αστέρας 42

8. Ατρόμητος 41

9. ΑΕΛ 35

10. Λαμία 34

11. Βόλος 31

12. Παναιτωλικός 26

————————–

13. Ξάνθη 24

—————————

14. Πανιώνιος 22

Η τελευταία αγωνιστική των play out

ΑΕΛ-Ξάνθη

Αστέρας – Λαμία

Ατρόμητος – Πανιώνιος

Παναιτωλικός – Βόλος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις