Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έγραψε ιστορία ο Χρήστου – «Χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό

Έγραψε ιστορία ο Χρήστου – «Χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό
Intime.gr

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαΐκή κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου χάρισε ένα χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στην Βουδαπέστη.

Το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ο Απόστολος Χρήστου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό της Βουδαπέστης με χρόνο 52.97, μαζί με τον Γάλλο Γιοάν Εντόι Μπρουάρ.

Νικητής αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με 52.88 (πρώτο χρυσό που κατακτά η Ρουμανία σε ανδρικό αγώνισμα, στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων), με δεύτερο τον Ισπανό Ούγκο Γκονζάλεθ με 52.90. Απογοήτευση του τελικού ήταν ο Ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ, που ήταν δεύτερος στη Γλασκόβη αλλά σήμερα έμεινε στην όγδοη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστου είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό πανελλήνιο ρεκόρ με 52.77, επίδοση που, αν επαναλάμβανε σήμερα, θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού ήταν εξίσου δυνατός με χθες στο πρώτο 50άρι, όπου γύρισε πρώτος σε 25.16, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος.

Ο Χρήστου «έγραψε ιστορία», καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο Άρης Γρηγοριάδης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Νέρι Νιαγκουάρα έχουν ανέβει στο βάθρο σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, όχι όμως διαδοχικές. Παράλληλα, το σημερινό είναι το έκτο μετάλλιο της χώρας μας στα 100μ. ύπτιο (από τρία ο Γρηγοριάδης και ο Χρήστου).

Το χάλκινο του Αποστόλου Χρήστου ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση της Βουδαπέστης, μετά το χρυσό που κατέκτησε την Τρίτη η Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα με επίδοση 57.37. Ήταν επίσης το 14ο χάλκινο μετάλλιο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το 22ο συνολικά (4-4-14).

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ύπτιο ανδρών:

  1. Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα (Ρουμανία) 52.88
  2. Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 52.90
  3. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 52.97

 . Γιοάν Εντόι Μπρουάρ (Γαλλία)       52.97

  1. Μεουέν Τομάκ (Γαλλία) 53.00
  2. Τόμας Τσεκόν (Ιταλία) 53.02
  3. Λιουκ Γκρίνμπακ (Μ. Βρετανία) 53.34
  4. Εβγκένι Ρίλοφ (Ρωσία) 53.51

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις