Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα στη Γαλλία με βάση τα “Football Leaks”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι αποκαλύψεις από τα “Football Leaks” έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο χώρο του ποδοσφαίρου και την αντίδραση των αρμόδιων αρχών. Κινητοποιούνται στην Γαλλία οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τη μάχη κατά της οικονομικής και φορολογικής αμέλειας.

Μετά τις αποκαλύψεις από τα “Football Leaks”, όπου αστέρια του ποδοσφαίρου κατηγορούνται πως επιλέγουν φορολογικούς παραδείσους για να κρύψουν τα χρήματα που κερδίζουν, το γραφείο της γαλλικής οικονομικής εισαγγελίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Το γραφείο του εισαγγελέα για οικονομικά θέματα, επιβεβαίωσε σήμερα με δήλωση, ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, στις 12 Δεκεμβρίου, από υπηρεσίες που ασχολούνται με τη μάχη κατά της οικονομικής και φορολογικής αμέλειας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η «Ευρωπαική Ομάδα Συνεργασίας», μία ομάδα από 12 ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά και 60 δημοσιογράφοι, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ερευνών που κράτησαν μήνες, παρουσιάζοντας τεράστιο όγκο με οικονομικά έγραφα, που έδειχναν τη διαδρομή του χρήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το επόμενο έτος σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε