Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκανε το καθήκον του ο Παναθηναϊκός με Πανιώνιο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αποφασιστικό βήμα για να αποφύγει τους προκριματικούς του Europa League στις αρχές Ιουλίου -αν και εκκρεμεί η απόφαση για το ματς με τον ΠΑΟΚ που διεκόπη- έκανε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, στο τελευταίο του φετινό ματς στη Λεωφόρο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου χάρη στο γκολ του Λουντ και έφτασε τους οκτώ βαθμούς στα πλέι οφ, αφήνοντας στους 4 τους “κυανέρυθρους” και περιμένοντας πιθανή βαθμολογική τιμωρία για το ματς με τον ΠΑΟΚ -στη Λεωφόρο- που διεκόπη.

Η ομάδα του Ουζουνίδη θέλησε να μπει επιθετικά στο παιχνίδι, αλλά η αργή της ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησε ψηλά ο Πανιώνιος, δεν επέτρεψαν στο ματς “βγάλει” πολλές ευκαιρίες και να πιάσει καλό ρυθμό. Χουλτ και Λουντ έδειξαν δραστήριοι από τα αριστερά -όπως και ο Χατζηγιοβάνης από την άλλη πτέρυγα και στο 9′ ο Φινλανδός είδε τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του.

Στο 17′ όπως ο Παναθηναϊκός μετουσίωσε σε γκολ την ελαφρά υπεροχή του. Ο Λέτο έβγαλε κάθετη στον Λουντ μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Φινλανδός -πολύ ωραίο σουτ με το δεξί- νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0.

Η αμυντική λειτουργία των Νεοσμυρνιωτών έβγαλε αρκετά προβλήματα στη συνέχεια, την ώρα που ο Ρισβάνης άκουγε υβριστικά συνθήματα από την εξέδρα. Η προσπάθεια τους να φτάσουν στην ισοφάριση μέχρι το ημίχρονο ήταν ανεπιτυχής ( νεύρα και παράπονα από Μασούντ), με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, ενώ άφησαν αρκετά κενά στα μετόπισθεν.

 

Το “τριφύλλι” μπήκε… νωθρά στο δεύτερο μέρος, δείχνοντας σημάδια κούρασης, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Βλαχοδήμου. Στο 57′ όμως ο Χατζηγιοβάνης “άγγιξε” το 2-0, αλλά η ψηλοκρεμαστή του κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής διώχθηκε σε κόρνερ από τον Γιαννιώτη. Η αλλαγή του συστήματος των “πρασίνων” σε 4-3-3 “έδεσε” περισσότερο το κέντρο τους, αλλά στο 64′ οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-1, με τον Χουλτ να μην επιτρέπει -σχεδόν πάνω στη γραμμή- στον Λάμπρου να σκοράρει.

Οι αρκετές αλλαγές και η εμφανέστατη κούραση των δυο ομάδων “έσπασαν” το ρυθμό του ματς. Παρόλα αυτά, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο για το γκολ (το πρέσινγκ του πρώτου ημιχρόνου.. κόστισε στο “τριφύλλι”). Ο Ζέκα έβγαλε ολόκληρο το παιχνίδι, παρά το πρόβλημα στο γόνατο που είχε από το πρώτο ημίχρονο, το “τριφύλλι” άντεξε στην πίεση κι έτσι έφτασε στη νίκη, στο τελευταίο του εφετινό παιχνίδι μέσα στη Λεωφόρο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε