Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πως βλέπει η κοινή γνώμη το κορυφαίο αθλητικό γεγονός

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πως βλέπει η κοινή γνώμη το κορυφαίο αθλητικό γεγονός
Intime.gr

Η Prorata πραγματοποίησε έρευνα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και την ένταξή του στο διεθνές καλεντάρι του WRC.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις απάντησε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του στο καλεντάρι του WRC, για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της έρευνας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την παραμονή της έναρξης του Εκο Ράλλυ Ακρόπολις. Σύμφωνα με την ταυτότητα της, δόθηκαν 551 ερωτηματολόγια σε άτομα ηλικίας άνω των 17 ετών, σε 4 μεγάλες περιοχές στο σύνολο της επικράτειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011.

Το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως γνωρίζει ότι θα πραγματοποιηθεί και φέτος το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την εκκίνηση να δίνεται στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σε ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι ότι το Ράλλυ Ακρόπολις μπήκε ξανά στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 78% θεωρεί αυτή την εξέλιξη θετική για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Ένα 76% θεωρεί την ένταξη του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σημαντική για την ανάδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να φιλοξενεί διεθνή γεγονότα.

 

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ερωτήσεις, πάντως, το 46% δεν θεωρεί σημαντική για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας τη διεξαγωγή του αγώνα.

 

Το 56% των συμμετεχόντων στην έρευνα, εκτιμά πως η Ελλάδα θα καταφέρει να διατηρήσει το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC και τα επόμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, μόλις ένα 34% έχει παρακολουθήσει από κοντά κάποια από τις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις.

Μόλις το 20% δήλωσε πως σκοπεύει να παρακολουθήσει από κοντά κάποια από τις φετινές ειδικές διαδρομές.

Για τους ερωτηθέντες, η ειδική διαδρομή στους Βωξίτες είναι η καλύτερη όλων, ενώ ακολουθούν Ελάτεια-Ρεγγίνι, Λουτράκι και Ταρζάν.

Σε σχέση με την επανάληψη της super ειδικής στο ΟΑΚΑ, το 47% δηλώνει αδιάφορο, ενώ το 29% ενθουσιασμένο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις