Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συνάντηση Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της FIA

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συνάντηση Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της FIA
Intime.gr

Στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (07.09) ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, ενόψει της έναρξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις -που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 κάτω από την Ακρόπολη- ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ (Mohammed Ben Sulayem) επισκέφτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Ο Γιάννης Βρούτσης επισήμανε πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας προς την Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Αξιών του Αθλητισμού, για τη διοργάνωση τέτοιων σπουδαίων διεθνών γεγονότων και πώς, μέσω και του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο συμπληρώνει 70 χρόνια και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, διαδίδονται αυτά τα ιδεώδη στους εκατοντάδες εκατομμύρια φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι παρά τις καταστροφικές συνέπειες στη χώρα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την κλιματική κρίση, η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι αρτιότατη, όπως αρμόζει στον θεσμό.

Με ανάρτησή του, ο Mohammed Ben Sulayem εξέφρασε τη χαρά του, για τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βρούτση και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν “… σχετικά με το εμβληματικό Ράλι Ακρόπολις του WRC και την αναπτυσσόμενη βάση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα”.

Η χώρα βιώνει δύσκολες στιγμές με πυρκαγιές και πλημμύρες και η FIA μέσω των συλλόγων-μελών της θα στηρίξει το πρόγραμμα ανάκαμψης. Ο Υπουργός υπέγραψε επίσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον συνασπισμό μας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό” ανέφερε ακόμα.

Ο υπουργός προσέφερε στον κ. Σουλαγιέμ ένα αγαλματίδιο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (αντίγραφο «Κούρου», το αντιπροσωπευτικό κυκλαδίτικο σύμβολο της νεότητας εδώ και 2.500 χρόνια).

Εβδομήντα χρόνια μετά το πρώτο Ράλλυ Ακρόπολις, ο εμβληματικός ελληνικός γύρος του WRC βρίσκεται προ των πυλών για τρίτη συνεχή χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του.

 

 

Μία ώρα μετά την τελετή εκκίνησης, θα ανάψουν τα πράσινα φώτα στην Πλατεία Νερού, που είναι έτοιμη για τη φετινή υπερειδική διαδρομή του αγώνα, με την εικόνα της Ελλάδα να ταξιδεύει σε 150 χώρες στον κόσμο!

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μπαίνουν ανά ένα στη μήκους 1,48 χλμ. διαδρομή. Για τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της υπερειδικής διαδρομής και βέβαια για όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν από τις διακεκριμένες θέσεις, αυτό συνεπάγεται θέαμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις