Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ελισάβετ Τελτσίδου: Δεύτερο χρυσό σε Γκραν Σλαμ του τζούντο μέσα σε 5 μήνες

Ελισάβετ Τελτσίδου: Δεύτερο χρυσό σε Γκραν Σλαμ του τζούντο μέσα σε 5 μήνες

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα -70 κιλά του Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας, σχεδόν πέντε μήνες μετά την… κορυφή και στην αντίστοιχη διοργάνωση του τζούντο, στο Άμπου Ντάμπι.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των -70κ., στο γκραν σλαμ τζούντο που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε με νίκες επί της Ισπανίδας Ροντρίγκες και της Ιταλίδας Εσπόζιτο για να περάσει στα ημιτελικά, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Γερμανίδας Μίριαμ Μπουτκεράιτ.

Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπη με την Σάνε Φαν Ντάικ από την Ολλανδία, από την οποία μετρούσε δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις που είχαν μέχρι σήμερα.

Η Τελτσίδου, όμως, κατάφερε να φέρει σε ισορροπία τον αγώνα απέναντι σε μία θεωρητικά υπέρτερη αντίπαλο και τελικά να πάρει τη νίκη, όταν η Φαν Ντάικ χρεώθηκε με τρίτη παρατήρηση.

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η οποία σε έξι γκραν σλαμ από τον περασμένο Οκτώβριο, έχει κατακτήσει τρία μετάλλια (2-0-1), ενώ στις υπόλοιπες τρεις κατετάγη 5η δείχνοντας μια αξιομνημόνευτη αγωνιστική σταθερότητα, με την πρωτιά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, ουσιαστικά βρίσκεται «αγκαλιά» με την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ήδη, πριν από τη διοργάνωση της Τιφλίδας βρισκόταν στην 6η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης και με δεδομένο ότι εδώ και πέντε μήνες δεν έχει χάσει την επαφή της με την πρώτη πεντάδα, θεωρείται βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα την δούμε ακόμη πιο ψηλά!

Με το σημερινό μετάλλιο της Τελτσίδου, η χώρα μας έφτασε τα οκτώ συνολικά σε Γκραν Σλαμ από το 2009, με την τζουντόκα του ΠΑΟΚ να έχει ήδη «πιάσει» το ρεκόρ του Ηλία Ηλιάδη, με τρία μετάλλια (2-1-0).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις