Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Με ισοπαλία αποχαιρέτησε τον όμιλο η Εθνική

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Με ισοπαλία αποχαιρέτησε τον όμιλο η Εθνική
ΦΩΤΟ EUROKINISI

Η Εθνική ποδοσφαίρου με μια σπουδαία εμφάνιση ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στην Γαλλία, θυμίζοντας εποχές από το ένδοξο παρελθόν της. Μπακασέτας και Ιωαννίδης τα γκολ της «γαλανόλευκης» η οποία κόντραρε στα ίσα τους πρωτοπόρους του ομίλου.

Η Εθνική Ελλάδας κοιτάζοντας στα μάτια τη Γαλλία κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «τρικολόρ» με τους παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ να γεμίζουν με χαρά τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο, αλλά και όσους είδαν την αναμέτρηση. 

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Φώτης Ιωαννίδης που σκόραρε ένα γκολ και είχε συμμετοχή στο άλλο τέρμα της Ελλάδας, με όσους αγωνίστηκαν να έχουν πολύ θετική εμφάνιση, κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γαλλία να έχει την κατοχή της μπάλας και την Ελλάδα να αμύνεται μαζικά, έχοντας πρόθεση να παίξει στην κόντρα τους «τρικολόρ».

Η τακτική αυτή απέδωσε για την ελληνική ομάδα, αφού οι Γάλλοι δεν έβρισκαν χώρους να επιτεθούν, έχοντας μονάχα την κατοχή της μπάλας.

Από την πλευρά της η Εθνική ποδοσφαίρου είχε μια καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν στο 23΄ο Μπακασέτας έκανε ένα δυνατό φάουλ, με τον Μαυροπάνο ο οποίος είχε προωθηθεί να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 32ο λεπτό, όταν ο Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε την μοναδική αδράνεια της ελληνικής άμυνας, με το δοκάρι ωστόσο να του στερεί τη δυνατότητα να χριστεί σκόρερ.

Ότι δεν έγινε στο 32΄ συνέβη δέκα λεπτά αργότερα, με τον Ζιρού να συνεργάζεται άψογα με τον Κολό Μουανί και τον τελευταίο να νικά τον Βλαχοδήμο για να κάνει το 1-0.

Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο μέρος, με την Γαλλία χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλή να εκμεταλλεύεται την ατομική ποιότητα των επιθετικών της και να βρίσκει γκολ.

Στην επανάληψη οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν με όρεξη να πετύχουν ένα γκολ, πράγμα που έγινε στο 56ο λεπτό, με τον αρχηγό της ομάδας Τάσο Μπακασέτα.

Συγκεκριμένα μετά από ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη, ο Μπουχαλάκης έκανε ένα σουτ το οποίο έδιωξαν οι Γάλλοι, ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο στην «οβίδα» του Τάσου Μπακασέτα.

Ο αρχηγός της Εθνικής με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαμπά για να κάνει το 1-1. Αυτό μάλιστα ήταν μόνο η αρχή για την «γαλανόλευκη» η οποία στο 61΄πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αξιοποίησε την όμορφη πάσα του Δημήτρη Γιαννούλη και με ψύχραιμο πλασέ κατάφερε να δώσει το προβάδισμα του σκορ στην Ελλάδα. Όπως είναι λογικό αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα η «OPAP Arena» να πάρει φωτιά.

Οι Έλληνες διεθνείς μπορεί να είχαν το μομέντουμ με το μέρος τους, ωστόσο ένα ασύλληπτο γκολ από τον Φοφανά στο 74΄έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα.

Ο μέσος της Μονακό βρήκε χώρο και δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να πηγαίνει σε σημείο που ο Βλαχοδήμος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Από αυτό το σημείο και έπειτα ο αγώνας πήρε ένα ξέφρενο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δίνουν ομηρικές μάχες στον αγωνιστικό χώρο της «Opap Arena».

Οι Γάλλοι θα μπορούσαν να πετύχουν και 3ο τέρμα, όταν μετά από εκπληκτική ενέργεια του Κομάν, ο εξτρέμ της Μπάγερν έκανε το γύρισμα, με τη μπάλα να κοντράρει στον Ζέκα και να καταλήγει στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Μάλιστα για χιλιοστά δεν πέρασε την γραμμή του τέρματος, με τους αμυντικούς της Εθνικής να διώχνουν όπως και όπως.

Η τελευταία φάση του παιχνιδιού άνηκε και πάλι στους Γάλλους, με τον Μπαπέ να «αδειάζει» όλη την ελληνική άμυνα να σουτάρει, αλλά να βλέπει τον Βλαχοδήμο να του λέει όχι και να διώχνει σε κόρνερ.

Κάπως έτσι η Εθνική Ελλάδας πήρε ένα βαθμό που δεν έχει σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς δεν διεκδικούσε κάτι από την αναμέτρηση, ωστόσο με την εμφάνιση της έδειξε ότι η πρόκριση στο Euro 2024 μέσα από τα play offs είναι στο χέρι της, φτάνει να δείξει την ίδια σοβαρότητα που έδειξε με τους Γάλλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό παιχνίδι του ομίλου που οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν, με τη «γαλανόλευκη» να τους βάζει stop στο εκπληκτικό σερί που έτρεχαν.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα(Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (85′ λ. τρ. Σάλιακας), Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (86′ Κωνσταντέλιας, Μασούρας (77′ Παυλίδης), Ιωαννίδης (77′ Ζέκα).

Γαλλία(Nτεσάν): Σαμπά, Κουντέ (64′ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85′ Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (65′ Κομάν), Κολό Μουανί (64′ Εμπαπέ), Ζιρού (70′ Μ. Τουράμ).

 

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις