Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελλάδα – Γαλλία: Να κάνει ένα καλό φινάλε στα προκριματικά του Euro 2024

Ελλάδα – Γαλλία: Να κάνει ένα καλό φινάλε στα προκριματικά του Euro 2024
Eurokinissi

Έχοντας χάσει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών του, η Εθνική ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει εντός έδρας την πανίσχυρη Γαλλία (21:45, Newsit.gr, Alpha), στο φινάλε της συγκεκριμένης διαδικασίας, στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τα playoffs του Μαρτίου.

Η διαδρομή της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Euro 2024 ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης (21/11, 21:45) στην OPAP Arena, με αντίπαλο τη φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου (2022) και νικήτρια του προηγούμενου (2018), Γαλλία.

Μοναδικό κίνητρο για τις δυο ομάδες είναι το γόητρο. Η Γαλανόλευκη θέλει να αποδείξει ότι έχει τις δυνάμεις, να κοντράρει μια παγκόσμια υπερδύναμη, εντός έδρας, ενώ οι “τρικολόρ” θέλουν μετά την Πορτογαλία να είναι η επόμενη ομάδα που θα ολοκληρώσει με το απόλυτο των νικών στα προκριματικά.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, που δεν θα είναι στον πάγκο εξαιτίας της αποβολής του στον αγώνα με την Ολλανδία. Η Εθνική θα δώσει τον τελευταίο επίσημο αγώνα της πριν τα playoffs του Μαρτίου, στα οποία θα έχει 2η ευκαιρία για να ταξιδέψει στη Γερμανία το καλοκαίρι.

Η Εθνική ποδοσφαίρου θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες. Λείπουν οι τιμωρημένοι, Κουρμπέλης και Μάνταλος, ενώ θα απουσιάσουν και οι Τσιμίκας-Μπάλντοκ, καθώς υπήρξε συμφωνία για να επιστρέψουν στην Αγγλία επειδή πρόκειται για αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Νοκ-άουτ έχει τεθεί και ο Σιώπης, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Κλήθηκαν συμπληρωματικά Ζέκα και Τσιγγάρας.

Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάν έδειξε και κόντρα στο Γιβραλτάρ, το οποίο διέλυσε με το απίστευτο 14-0, ότι δεν σκοπεύει να… χαριστεί σε κανέναν αντίπαλο.

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγειλε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Εμπαπέ θα είναι αρχηγός αλλά παραμένει άγνωστο αν θα ξεκινήσει. Ο Γκριεζμάν θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ τερματοφύλακας θα είναι ο Σαμπά.

Η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει sold out για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και πάλι δεν αναμένεται να είναι κατάμεστη η OPAP Arena. Διότι, θα είναι κλειστό και πάλι το κάτω πέταλο, όπως συνέβη και στο κρίσιμο ματς με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η διαφορά είναι ότι το πάνω διάζωμα θα είναι εν μέρει κλειστό αυτήν τη φορά και όχι εντελώς. Στην OPAP Arena αναμένεται να έχει 23.000-24.000 βάσει των εισιτηρίων που έχουν τυπωθεί, ενώ, παράλληλα, θα είναι περίπου 500 Γάλλοι στο γήπεδο.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας – Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Γαλλία: Σαμπά – Κουντέ, Σαλιμπά, Ντισασί, Λ. Ερναντέζ – Φοφανά, Ραμπιο – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Κομάν – Μ. Τιράμ

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Βοηθοί: Γιαν Σάιντελ, Ντόμινικ Σαλ

4ος: Μάρτιν Πέτερσεν (Γερμανία)

VAR: Μάρκο Φριτζ, Κρίστιαν Ντίνγκερτ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις