Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελλάδα – Κόσοβο: Απέτυχε και… γκρεμίστηκε στο ΟΑΚΑ (video)

Ελλάδα – Κόσοβο: Απέτυχε και… γκρεμίστηκε στο ΟΑΚΑ (video)
Intime.gr

Σε κάτι τέτοια ματς, δεν… μετράει η προσπάθεια. Η Εθνική Ελλάδας δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της, έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο με το Κόσοβο και έφερε 0-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Έπεσε από την κορυφή του ομίλου της στο Nations League η “Γαλανόλευκη”, μετά το “διπλό της Σλοβενίας στη Μολδαβία (4-0). Ο Χατζηδιάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή την κορυφαία φάση των φιλοξενούμενων.

Δεν τα κατάφερε μέσα στο ΟΑΚΑ. Η Εθνική Ελλάδας “έσβησε” την καλή εικόνα που παρουσίασε κόντρα στο Κόσοβο στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο πρόσωπο, με τη “χλωμή” εικόνα που είχε στην επανάληψη και έμεινε στο 0-0 μέσα στο ΟΑΚΑ, σε ματς για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου της League C του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας είχε καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και απέτυχε να ανοίξει το σκορ, με το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα. Το Κόσοβο είχε καθαρά αμυντικό ρόλο, έχοντας όμως δυο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (στη μια ο Χατζηδιάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή).

Στις δυο αγωνιστικές που ακολουθούν, η Εθνική Ελλάδας πάει στην έδρα της Μολδαβίας (15.11.2020) και φιλοξενεί την Σλοβενία στο ΟΑΚΑ (18.11.2020). Η “Γαλανόλευκη έπεσε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αφού η Σλοβενία πέρασε από την έδρα της Μολδαβίας με 4-0.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έχοντας την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα, η Εθνική Ελλάδας προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα -με αρκετές πάσες- κι έτσι να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Το Κόσοβο αμύνθηκε ικανοποιητικά μέχρι το 10λεπτο. Στο 16′ ο Μάνταλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η “Γαλανόλευκη” έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σάλα “γκρέμισε” τον Λημνιό εντός μεγάλης περιοχής, ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μούριτς.

Η Εθνική Ελλάδας δεν πτοήθηκε από αυτή την εξέλιξη και με μπροστάρηδες τους Μάνταλο και Λημνιό προσπάθησε να φτάσει στο γκολ. Στο 29′ η Ελλάδα σκόραρε με τον Παυλίδη, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε σωστά. Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ έβγαλε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Λημνιό στο 33′, αλλά το Κόσοβο δεν της επέτρεψε να γίνει το ίδιο απειλητική μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για το Κόσοβο (46′), την πρώτη των φιλοξενούμενων στο ματς! 46′ Ο Καστράτι δέχθηκε την κάθετη μπαλιά, έφυγε στην πλάτη της άμυνας της “Γαλανόλευκης” αλλά από πλάγια θέση μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο, που βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ, διώχνοντας με το πόδι.

Αν και βγήκε μπροστά για να πετύχει το γκολ, η Εθνική Ελλάδας δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 63’… γλίτωσε από το 0-1, με τον Χατζηδιάκο να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Πατσαράντα, στην κορυφαία φάση των φιλοξενούμενων στο ματς.

Η “Γαλανόλευκη” ξεπέρασε αυτό το κακό ξεκίνημα και πήρε τα… πάνω της, κυκλοφορώντας γρήγορα της μπάλα. Ο Φαν’τ Σιπ έκανε διορθωτικές κινήσεις, περνώντας στο ματς τους Μπουχαλάκη και Φούντα.

Η Εθνική Ελλάδας δεν βρήκε λύσεις στην πίεση του Κοσόβου στο χώρο του κέντρου και στην πολυπρόσωπη άμυνα του. Ο Φαν’τ Σιπ έριξε τελικά στον αγωνιστικό χώρο Φορτούνη και Πέλκα (73′) αλλά ούτε και αυτό ήταν αρκετό για να της αλλάξει την εικόνα και να της φέρει τη νίκη.

Ελλάδα – Κόσοβο 0-0

Μολδαβία – Σλοβενία 0-4

(8’ Λόβριτς, 37’ πεν. 42’, 55’ πεν. Βούκιτς)

Η βαθμολογία

Σλοβενία 10

Ελλάδα 8

Κόσοβο 2

Μολδαβία 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Μολδαβία – Ελλάδα

Σλοβενία – Κόσοβο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις